75-letno pevko so cepili v zdravstvenem centru Vanderbilt v Nashvillu v Tennesseeju, ob tem pa je po družbenih medijih zaokrožil njen posnetek. Preden so jo cepili, je namreč s svojim znamenitim glasom spremenila besedilo pesmi Jolene, da je nastalo tole: "Cepivo, cepivo, cepivo, cepivo, prosim vas, ne odlašajte. Cepivo, cepivo, cepivo, cepivo, ko boste umrli, bo prepozno."

Partonova je že pred časom kliničnem centru Vanderbilt podarila milijon dolarjev, ki so bili namenjeni razvoju cepiva podjetja Moderna. To cepivo naj bi zagotavljalo 95-odstotno zaščito pred boleznijo.

Pevka, tudi dobitnica več grammyjev, je dejala, da je na cepljenje čakala precej dolgo, saj ni želela dati vtisa, da preskakuje vrsto. "Nikoli nisem imela dvomov. Dovolj sem stara, da sem prišla na vrsto, in dovolj pametna, da nisem imela pomislekov," je dejala v videoposnetku. Z dejanjem želi poleg tega tudi spodbuditi druge, naj ne razmišljajo in se cepijo. "Vsem strahopetcem želim sporočiti: Ne bodite take reve. Pridite sem in se cepite."

Pevka še zdaleč ni edina zvezdnica, ki spodbuja ljudi, naj se cepijo. Med drugim so svoj odmerek že dobili tudi David Attenborough, Jane Fonda, Ian McKellen, Arnold Schwarzenegger, Bette Midler, Elton John in Michael Caine, poroča BBC.