Video o zabavi je kmalu zaokrožil po spletu, saj ga je objavila grammyjeva nagrajenka Lizzo. Foto: EPA
Video o zabavi je kmalu zaokrožil po spletu, saj ga je objavila grammyjeva nagrajenka Lizzo. Foto: EPA

Med drugimi sta bila na zabavi, ki jo je priredila ameriška pevka Lizzo, tudi Lil Nas X in Rosalía. Posnetke in fotografije z dogodka je organizatorka zabave objavila na svojih družbenih omrežjih. Tako je nastal val ogorčenja, saj naj bi bilo njihovo vedenje do zaposlenih plesalk po mnenju nekaterih znak antifeminizma in izkoriščanja žensk. Na družbenem omrežju Twitter pa je zaokrožil ključnik #DuaLipaIsOverParty.

Dua Lipa je kritike, ki jih je prejela, potem ko je bila 'ujeta' med uživanjem v losangeleškem striptizklubu Crazy Girls, kjer je plesalkam za spodnje perilo zataknila številne bankovce, zdaj končno zavrnila. "Mislim, da če si feminist, moraš podpirati ženske na vseh področjih dela," je dejala zvezdnica v intervjuju za revijo Rolling Stone.

"Podpirati moramo spolne delavke, verjeti moramo, da je to delo njihova odločitev in pravica," je še poudarila in dodala, da se ji zdi hinavsko, da ljudje izbirajo, kako želijo podpirati ženske in kdaj jim to sploh ustreza.

"To je zgolj še ena oblika sovražnosti do žensk, ki izhaja iz pogleda moških," je še povedala pevka, ki je letos sicer nominirana za kar šest grammyjev, doma pa ima do zdaj dva.