Proces brexita je Elton John opisal kot poskus iskanja izhoda iz labirinta z zavezanimi očmi. Foto: Reuters
Proces brexita je Elton John opisal kot poskus iskanja izhoda iz labirinta z zavezanimi očmi. Foto: Reuters

Elton John, ki se trenutno mudi na svoji zadnji svetovni turneji, je na koncertu v Veroni spregovoril o političnem dogajanju v Združenem kraljestvu. "Sramujem se potez svoje države. Dogajanje je razdelilo narod ... Naveličan sem politikov, posebej britanskih. Naveličan sem brexita. Sem Evropejec. Nisem neumen, kolonialistični, imperialistični angleški idiot," je dejal 72-letni pevec.

Legendarni angleški glasbenik je v preteklosti že izrazil svoje razočaranje nad brexitom. Julija 2018 je dejal: "Mislim, da ljudem v Veliki Britaniji že v osnovi ni bila povedana resnica. Obljubljeno jim je bilo nekaj, kar je bilo popolnoma smešno in ekonomsko neizvedljivo." John je dodal, da je izstop Velike Britanije iz Evropske unije poln zmede in nejasnosti. Proces je opisal kot poskus iskanja izhoda iz labirinta z zavezanimi očmi.

Elton John je trenutno sicer zaposlen kot že dolgo ne. Poleg poslovilne turneje Farwell Yellow Brick Road se ukvarja tudi s pripravami na izdajo svoje prve avtobiografije, ki bo na prodajne police postavljena jeseni. Ob tem se v kinematografih po svetu trenutno predvaja tudi film Rocketman, ki prikazuje pevčev vzpon in težave, ki mu jih je prinesla slava.