Sheen zaradi bitke za višino preživnine znova odhaja na sodišče. Foto: Reuters
Sheen zaradi bitke za višino preživnine znova odhaja na sodišče. Foto: Reuters

Sheen je v času snemanja serije Dva moža in pol na mesec zaslužil 550.000 evrov, zdaj pa na njegov račun prikaplja zgolj 80.000 evrov. Igralec je priznal, da je prodal svoje pravice za serijo v znesku 26 milijonov evrov, toda kupček denarja na njegovem računu plahni.

50-letnik, ki je pred kratkim razkril, da ima virus HIV, zapravi okoli 95.000 evrov za plačilo računov in druge dajatve. Okoli 20.000 evrov porabi za stroške zdravljenja, ki jih ne krije zavarovalnica. Poleg mesečnih izdatkov ima Sheen še težave s stroški za sodne prekrške, ki znašajo slab milijon evrov. Na kreditni kartici pa njegov dolg trenutno znaša okoli 550.000 evrov.

Sheen se je s svojo nekdanjo ženo o višini preživnine dogovoril leta 2011, ko je bil še na vrhuncu svoje kariere. Prerekanje o višini zneska se aprila seli v sodne dvorane. A to ni edini znesek preživnine, ki bi ga rad zmanjšal. Tako kot za sinova, ki ju ima z Mullerjevo, Sheen plačuje preživnino še drugi nekdanji ženi Denise Richards, s katero ima 11-letnega sina Sama in 10-letno hčerko Lolo. Tudi Richardsovi na mesec nakaže 50.000 evrov.

"Ta znesek smo določili pred leti, ko sem imel čudovito službo in smo vsi živeli na veliki nogi. Zdaj pa ni več tako, toda še vedno pričakujejo od mene, da izplačujem isti znesek," je dejal Sheen v oddaji Dr. Oz Show.

Sicer pa je Sheen v intervjujih, ki so sledili po njegovem razkritju o bolezni, priznal, da so ga ljudje izsiljevali za molk - ti zneski so se vrteli okoli 9,5 milijona evrov.