Mikaeli Shiffrin vsi  napovedujejo lepo prihodnost. Za zdaj smuča le slalom in veleslalom, a ko bo dodala še hitre discipline, zna biti neustavljiva. Foto: Sports Illustrated
Mikaeli Shiffrin vsi napovedujejo lepo prihodnost. Za zdaj smuča le slalom in veleslalom, a ko bo dodala še hitre discipline, zna biti neustavljiva. Foto: Sports Illustrated
Američani imajo radi zgodbe o vrnitvi. Bode Miller je za nameček še najbolj slikovit in 'poredni fant' belega cirkusa, kar se je čez lužo vedno prodajalo. Foto: Sports Illustrated
Julia Mancuso na naslovnici revije Outside.

Revija Sports Illustrated je ta teden sploh prvič v zgodovini svojih olimpijskih številk izšla s štirimi različnimi unikatnimi naslovnicami, posvečenimi ZOI v Sočiju.
Svojo prvo veliko naslovnico je dobila komaj 18-letna smučarska zvezdnica Mikaela Shiffrin, na drugi naslovnici je prav tako rosno mlada umetnostna drsalka Gracie Gold, ponovno pa je pod drobnogledom ameriške javnosti 36-letni petkratni nosilec olimpijskih medalj in "enfant terrible" belega cirkusa Bode Miller. Četrto naslovnico si delita deskarki na snegu Arielle Gold in Jamie Anderson.

Shiffrinova ima na plečih kar veliko breme, saj so jo ameriški mediji ob poškodbi Vonnove naglo razglasili za njeno naslednico in največji ženski up za zlato medaljo (možnosti ima predvsem v slalomu), medtem ko jih pri Bodeju zanima zlasti njegova zgodba vračanja po poškodbi in lov za "zadnjimi olimpijskimi sanjami".
Za Millerja bodo olimpijske igre v Sočiju že njegove pete in skoraj zagotovo zadnje, do statusa najbolj odlikovanega ameriškega zimskega olimpijca pa mu manjkajo še tri medalje (hitrostni drsalec Appolo Ohno jih ima osem).
Julia v kombinezonu in skoraj brez njega
Trikratna dobitnica olimpijskih medalj Julia Mancuso krasi naslovnico revije Outside, kjer sproščeno 29-letno Kalifornijko označujejo za "večno skrito favoritko", ki da je najbolj nenavadna superzvezdnica, kar jih boste spoznali - "olimpijska šampionka, s katero bi hoteli spiti pivo".
Mancusova, leta 2006 nepričakovana olimpijska veleslalomska zmagovalka, je svojo spogledljivost izkoristila tudi za serijo fotografij v reviji za moške GQ. To je tudi najnovejše dekle z naslovnice revije Health, v kateri med drugim odgovarja tudi na to, kako se prehranjujejo olimpijci in kdaj se počuti najbolj seksi.
Ted na kosmičih
Podoba še enega "zlatega" ameriškega dečka, zmagovalca olimpijske kombinacije leta 2006, Teda Ligetyja, se pojavlja na škatli za priljubljene ameriške kosmiče Kellogg’s in tako nadaljuje uspešno kampanjo z ameriškimi olimpijci in paraolimpijci, ki so jo začeli leta 2012.
Kellogg'sovi izbrani zimski športniki so ob Ligetyju še skeletontka Noelle Pikus-Pace, deskarka Gretchen Bleiler, paraolimpijski alpski smučar Heath Calhoun, hokejist Jim Craig, drsalca Meryl Davis in Charlie White, smučarska skakalka Sarah Hendrickson, paraolimpijska deskarka Amy Purdy, drsalka Kristi Yamaguchi in smučar prostega sloga Torin Yater-Wallace.

29-letni Ligety se je pojavil tudi v zadnji izdaji v ZDA zelo branega tabloida Us Weekly, ob tem pa je aktualni svetovni prvak v superveleslalomu, superkombinaciji in veleslalomu pripisal: "Moji punci se zdi precej kul, da sem profesionalni smučar, a tega ni zares cenila, dokler nisem bil v Us Weeklyju."