87-letna legenda tudi tokrat v prizoru, v katerem smo ga najbolj vajeni - bonvivant v svileni halji in obkrožen s Playboyevimi lepoticami. Foto: Twitter
87-letna legenda tudi tokrat v prizoru, v katerem smo ga najbolj vajeni - bonvivant v svileni halji in obkrožen s Playboyevimi lepoticami. Foto: Twitter
60. obletnica Playboyja
60 zajčic za 60. rojstni dan najbolj brane revije za moške. Foto: Twitter

Na ta način se je legendarni ustanovitelj Playboyevega imperija Hugh Hefner odločil počastiti častitljivo 60. obletnico revije, ki še danes poganja kri po žilah moškim po vsem svetu.

Obvezen postanek pa je seveda sledil tudi v Playboyevem dvorcu, kjer se je 87-letni Hef obdal z vsemi petimi ducati deklet, ki so se okrog njega stisnile s svojimi bujnimi oblinami v ozkih korzetih ter z obveznimi zajčjimi ušeski, repki in metuljčki.

Na jubilejni naslovnici Mossova
Playboy je svojih 60 let obstoja proslavil tudi s prav posebno naslovnico - na njej je razgalil 40-letno manekenko Kate Moss. "Kate je zvezdnica svetovnega formata, je ikonična, hkrati pa ji je uspelo poseči tako v svet seksualizirane ikonografije kot tudi v svet visoke mode," je pojasnil Hefner.

Mossova, ki je z žametnimi zajčjimi ušesi, manšetami in svilenimi najlonskimi nogavicami pozirala za serijo izzivalnih fotografij modnih fotografov Marcusa Pigotta in Merta Atlasa, se je s tem pridružila vrsti slavnih Playboyevih zajčic, med drugim tudi Marilyn Monroe, ki se je za revijo slekla pred davnimi šestimi desetletji in s tem postala prva t. i. "zajčica".

Hef je razmišljal velikopotezno
Prva izdaja revije Playboy z legendarno fotografijo Marilyn Monroe se je v kioskih znašla decembra leta 1953, prodali so 50.000 izvodov. Hefner je po prvem uspehu začel razmišljati velikopotezno - najel je mlade perspektivne pisce, fotografe, risarje in, seveda, strokovnjake za promocijo. Drugo je zgodovina.

Po desetih letih Playboyevega izhajanja so prodali že po milijon izvodov mesečno, ob koncu 60. let pa je bil Playboy najbolj prodajan in najvplivnejši časopis na svetu. Leta 1971 je podjetje Playboy Enterprises objavilo poročilo o stanju podjetja - revija Playboy se je vsak mesec prodajala v sedemmilijonski nakladi, Hefner je ustanovil več Playboyevih klubov, v okviru katerih je imel številna počitniška letovišča, hotele in igralnice s stotisoči člani po vsem svetu.

V korporacijo so bili vključeni tudi založba in distribucija knjig, manekenska agencija, izposojevalnica limuzin, glasbena založba ter televizijska in filmska družba. In vsemu temu je vladal en sam človek.

Playboyev dvorec nikoli ne sameva
Leta 1975 se je odločil, da bo primerneje, če se preseli v Los Angeles, meko filmske industrije, kjer je še naprej širil svoj imperij. Zgraditi je dal Playboyevo graščino, v kateri še danes živi skupaj s svojimi zajčicami, eni izmed njih pa je obljubil tudi večno zvestobo - Crystal Harris je namreč na silvestrski večer leta 2012 popeljal pred oltar.

Hugh je bil sicer predtem poročen že dvakrat, leta 1949 je 'usodni da' dahnil Mildred Williams, leta 1989 pa Kimberley Conrad - z obema nekdanjima ženama ima po dva otroka. Pred Harrisovo se je videval z mladimi svetlolaskami, kot so Holly Madison, Kendra Wilkinson, Bridget Marquardt in Brande Roderick.