Taylor Lautner, Kristen Stewart in Robert Pattinson - najbolj oboževani trio filmske sage Somrak. Foto: Reuters
Taylor Lautner, Kristen Stewart in Robert Pattinson - najbolj oboževani trio filmske sage Somrak. Foto: Reuters
Oboževalci
Oboževalke (pa tudi nekaj oboževalcev) so pripotovale iz skoraj vse države, da bi se približale svojim idolom. Foto: Reuters
Robert Pattinson
Pattinson pravi, da histerijo, ki je zajela oboževalce Somraka, zdaj že preprosto odmisli. Foto: Reuters

Tisti najbolj vneti, ki so si želeli zagotoviti mesto tik ob preprogi, ki je bila ob tej vampirski priložnosti črne barve, so namreč prostor v središču Los Angelesa, pred dvorano, v kateri so pred nekaj urami prvič prikazali Mrk, zasedli že v začetku tedna in nato kampirali vse do četrtka popoldne, ko so se po preprogi sprehodili zvezdniki vampirske uspešnice.

Slovenska premiera filma Mrk bo 30. junija.

22-letna Monica Siegel iz Fennvilla v zvezni državi Michigan je tako odštela 2.500 dolarjev za letalsko vozovnico, da je lahko od blizu videla svoje idole - Kristen Stewart (Bella Swan), Roberta Pattinsona (Edward Cullen) in Taylorja Lautnerja (Jacob Black). "Z vsemi sem se fotografirala, zato je bilo vredna vsega tega," je navdušeno razlagala novinarki Associated Pressa Nardine Saard in ji pojasnila tudi, da je pred gledališčem L. A. Live taborila štiri dni.

Ko je izvedela, da je skupaj s še dvema prijateljica med izbranci, ki si bodo film lahko ogledali med prvimi, skupaj z glavnimi zvezdami Mrka, se je njeno navdušenje še povečalo: "Znorela bom!"

"Peter, tolaži me, umrla mi je mačka"
19-letna Stephanie Tregea, ki je pripotovala iz 500 kilometrov oddaljenega Upper Laka na severu Kalifornije, je nosila majico z napisom Team Carlisle in v rokah držala napis: "Moja mačka je umrla, medtem ko sem tukaj. (Peter, tolaži me v teh žalostnih časih.)" S tem si je prislužila čisto pravi očetovski objem vodje Cullenovega klana Carlisla v podobi Petra Facinellija.

A kljub temu jo je zaskrbelo: "Morda je vse skupaj povezano s kakšnim Somrakovim urokom." Ko je pred enim letom prav tako nestrpno čakala pred premiero Mlade lune, ji je namreč umrl pes, zato zdaj razmišlja, da na naslednjo premiero ne bi prišla.

27-letna Amanda Belcher tako pomembnega dogodka, kot je premiera tretjega filma iz vampirske sage, ni hotela zamuditi, zato si je vzela teden dni dopusta v podjetju, ki se ukvarja z odnosi z javnostmi, da je lahko za trenutek ujela R-Pattzov pogled. Prepričana je, da je bilo vredno: "To je čudovit način, kako zbližati ljudi. Vse skupaj je kot eno veliko grajenje prijateljstev."

Igralci oboževalcem delili hamburgerje
Okoli 9.000 mladih, predvsem ženskega spola, je sicer dobilo tudi posebno črno zapestnico, ki jim je omogočila ogled filma. Peter Facinelli (Carlisle Cullen), Billy Burke (Charlie Swan) in Jackson Rathbone (Jasper Hale) pa so v znak zahvale zvestim oboževalcem, ki so kampirali pred gledališčem v torek in sredo, delili hamburgerje, vodo, zgoščenke in celo ličila. "Oboževalci teh filmov so tako prisrčni in tako iskreni, zato je super, da jim lahko pomagamo, kakor pač moremo," je razloge za takšno gesto opisal filmski oče glavne junakinje Belle, Billy Burke.