Oba sta v preteklosti že bila poročena. Foto: EPA
Oba sta v preteklosti že bila poročena. Foto: EPA

V zakonski jarem sta se Shelton in Stefani odločila skočiti po petih letih zveze. Par se je namreč spoznal že leta 2014, na snemanju resničnostne oddaje The Voice, kjer sta oba sedla na sodniške stolčke.

Po oktobrski zaroki, ki naj bi bila za ameriško pevko pravo presenečenje, sta bodoča zakonca že začela načrtovati, kako in kje bosta dahnila usodni 'da'. Viri poročajo, da je dal 44-letnik na svojem ranču v Oklahomi zgraditi kapelico, pri gradnji pa je sodeloval tudi sam. "Je poklon njuni ljubezni," je vir povedal Us Weekly. Kapelica naj bi postala tudi prizorišče njune poroke, ki naj bi bila na začetku leta 2021.

Njuna želja naj bi bila sicer, da bi se poročila po koncu pandemije covida-19, saj želita svojo srečo deliti z vsemi bližnjimi. "Blake in Gwen sta zelo zaljubljena, oba sta že bila poročena, zdaj pa sta odločena, da je to njun zadnji zakon, saj vesta, da sta sorodni duši," je še dodal vir in namignil, da je par že sklenil predporočno pogodbo, poroča Us Weekly

Zaroka je bila romantična

51-letnico, ki jo je bodoči ženin zaročil s po meri izdelanim zaročnim prstanom, je zaroka navdušila. Shelton pa se je pred tem prepričal, da se z zakonom strinja celotna družina. Pomembno mu naj bi bilo predvsem to, da je za Stefanijino roko najprej zaprosil njenega očeta, saj je družina zelo tradicionalna.

Njena družina naj bi ga lepo sprejela, vključuje pa tudi tri sinove, ki jih ima ameriška zvezdnica iz prejšnjega zakona z glasbenikom Gavinom Rossdalom, s katerim sta bila poročena kar 14 let. Kingstona, Zumo in Apolla naj bi Shelton vključil tako v svoje načrte zaroke kot tudi v načrtovanje poroke.

Leta 2019 je Stefani sicer vložila prošnjo, da bi Katoliška cerkev njen prejšnji zakon razveljavila. V svoji zahtevi naj bi vztrajala, a z zapečatenjem skupne prihodnosti z novim izbrancem ne želi odlašati. Vatikan naj bi namignil, da bo njena zahteva odobrena.