Zgodba Sophie, ki sinu pripoveduje o tem, kako je spoznala njegovega očeta, se bo sicer dogajala v letu 2021 in govorila o glavni junakinji, ki skupaj s tesnimi prijatelji v New Yorku odkriva samo sebe, ljubezen v dobi aplikacij za zmenkarije in česa si želi v življenju.

Ali bo serija Kako sem spoznala tvojega očeta (How I Met Your Father) imela kakršno koli povezavo s prvotno serijo Kako sem spoznal vajino mamo (How I Met Your Mother), ki je govorila o tem, kako je glavni junak Ted Mosby spoznal mater svojih dveh otrok, pa še ni znano. Hulu je že naročil 10 epizod nove serije, a datum izida še ni bil razkrit.

Glavni lik bo upodobila Hilary Duff, ki pa bo poleg tega tudi producentka serije. "V karieri sem imela izjemno srečo, da sem igrala nekaj čudovitih likov, in veselim se, da bom odigrala vlogo Sophie," je dejala 33-letnica in dodala, da je velika oboževalka serije Kako sem spoznal vajino mamo. "Počaščena sem in malce nervozna," je še priznala, poroča Variety.

Pomagala bosta tudi avtorja prvotne serije

Vajeti pri pisanju bosta prevzela Isaac Aptaker in Elizabeth Berger, ki že komaj čakata na sodelovanje. "Ikonična originalna serija Carterja in Craiga je revolucionirala polurno komedijo," sta priznala ustvarjalca serije Love, Victor in dodala, da sta počaščena, da nadaljujeta poslanstvo za naslednjo generacijo.

Pri ustvarjanju pa bosta tako sodelovala tudi Carter Bays in Craig Thomas, ustvarjalca prvotne serije Kako sem spoznal vajino mamo, ki se je snemala med letoma 2005 in 2014. "Počaščena sva zaradi njune strasti in vizije, veseliva se, da jima bova pomagala povedati legendarno novo zgodbo," sta dejala avtorja serije, ki je med drugim dobila tudi več emmyjev, in se zahvalila oboževalcem, da so toliko časa čakali.

V prvotni seriji so poleg Josha Radnora kot Teda Mosbyja, devet sezon igrali še Cobie Smulders kot Robin, Jason Segel kot Marshall, Alyson Hannigan je odigrala vlogo Lily, Neil Patrick Harris pa je utelesil lik Barneyja Stinsona.

V Hollywoodu so sicer že leta 2014 poskusili s posebno novo serijo How I Met Your Dad, kjer je glavno vlogo prevzela Greta Gerwig, pripovedovala pa je Meg Ryan. A projekt je ostal pri poskusni epizodi, nikoli se ni razvil v dejansko serijo.