Intervju s Harryjem in Meghan, ki ga je za CBS posnela Oprah Winfrey, je podrl vse rekorde gledanosti – in dvignil obilico prahu. Foto: Reuters
Intervju s Harryjem in Meghan, ki ga je za CBS posnela Oprah Winfrey, je podrl vse rekorde gledanosti – in dvignil obilico prahu. Foto: Reuters

Dokumentarna serija Heart of Invictus (Srce Nepremagljivih) produkcije hiše para Archewell Productions bo sledila "skupini izjemnih tekmovalcev z vsega sveta, vsi vojni veterani, ki so na svoji poti do Iger Nepremagljivih leta 2020 utrpeli poškodbe ali bolezni, ki so jim za vedno spremenila življenja".

Princ Harry, tudi sam vojaški veteran, je t. i. Igre Nepremagljivih ustanovil leta 2014, na igrah leta 2017, ko jih je gostil Toronto, pa se je prvič pojavil v javnosti z Meghan, takrat še zvezdnico serije Suits, ki so jo snemali v Torontu.

Gre za atletska tekmovanja, na katerih sodelujejo tako ali drugače invalidni vojni veterani. Leta 2020 je igre gostil Haag, naslednje naj bi potekale leta 2022.

Serija v več delih bo spremljala tekmovalce in organizatorje dogodka. Režiral bo Orlando von Einsiedel, producirala pa Joanna Natasegara, ki sta za svoj kratki film Bele čelade leta 2016 prejela oskarja. "Ne bi mogel biti bolj vznemirjen nad potovanjem, ki je pred nami, ali bolj ponosen na celotno skupnost Nepremagljivih, ki nenehno navdihuje globalno celjenje, človeški potencial in služenje," je povedal princ, ki bo pri seriji delal kot izvršni producent, prav tako pa se bo pojavil pred kamero.

Leta 2017 je Igre Nepremagljivih gostil Toronto in ravno tam sta se Harry in Meghan prvič pojavila skupaj v javnosti. Foto: Reuters
Leta 2017 je Igre Nepremagljivih gostil Toronto in ravno tam sta se Harry in Meghan prvič pojavila skupaj v javnosti. Foto: Reuters

Od serij do otroških oddaj

Po navedbah Netflixa bodo velik del zaslužka namenili v sklad Iger Nepremagljivih.

"Vojvoda in vojvodinja Susseška ter produkcijska ekipa Archewell Productions gradijo ambiciozen projekt, ki odraža vrednote in pobude, ki so jima še posebej pri srcu," je povedal Netflixov izvršni direktor Ted Sarandos. "Od trenutka, ko sem ju spoznal, je bilo jasno, da imajo Igre Nepremagljivih posebno mesto v njunih srcih, in ne bi mogel biti srečnejši, da bo njuna prva serija za Netflix to svetu prikazala na način, kakršnega še ni bilo."

Par, ki od lani živi v Kaliforniji, je z Netflixom septembra podpisal večletno pogodbo, ki vključuje igrane serije, dokumentarne serije, dokumentarne filme, posebne oddaje in otroške oddaje. Koliko jima je s pogodbo kapnilo v žep, ni znano, zagotovo pa je bila številka konkretna.

Okoli Harryja in Meghan se sicer še vedno dviga prah zaradi njunega odmevnega intervjuja z Oprah Winfrey prejšnji mesec, ki si ga je samo v ZDA ogledalo 17,1 milijona gledalcev, britansko monarhijo pa pognal v največjo krizo v zadnjih desetletjih.