Nad Hammerjem se zbira vse več temnih oblakov. Foto: AP
Nad Hammerjem se zbira vse več temnih oblakov. Foto: AP

Kot pišejo mediji, je dekle, znano le z imenom Effie, obtožbe proti igralcu javno izreklo na virtualni konferenci, ob njej pa je bila znana odvetnica za pravice žensk Gloria Allred.

Effie je dejala, da je Hammerja prek Facebooka spoznala leta 2016, ko ji je bilo 20 let. "Prvi hip sem se zaljubila vanj," je dejala. Razvila sta odnos, a bolj kot sta se družila, bolj je Hammer po njenih besedah uporabljal "manipulativne taktike, da je večal nadzor nad njo". "Kar naprej je preverjal mojo predanost do njega, nato pa je postal tudi vse bolj nasilen."

"Bila sem v popolnem šoku"

Toži ga zaradi "duševnih, čustvenih in spolnih zlorab", posilil pa naj bi jo 24. aprila leta 2017. "Posiljeval me je štiri ure, ob tem pa mojo glavo kar naprej udarjal ob steno in me popraskal po obrazu. Skušala sem pobegniti, a mi ni pustil. Zbala sem se, da me bo ubil. Nato je odšel, zame ga sploh ni skrbelo. Bila sem v popolnem šoku, saj nisem mogla razumeti, da mi je to lahko storil nekdo, ki sem ga ljubila." Dodala je, da so jo nato začele mučiti samomorilne misli in da čuti veliko krivdo, ker o dogodku ni spregovorila že prej, piše BBC.

Hammerjeva ekipa obtožbe zavrača

Hammerjev odvetnik Andrew Brettler je obtožbe zavrnil in dejal, da so bili vsi Hammerjevi spolni odnosi z ženskami "vedno sporazumni in vnaprej dogovorjeni". Brettler je BBC-ju poslal tudi nekaj SMS-sporočil, iz katerih naj bi bilo razvidno, da je tožnica sama spodbujala k neobičajnim spolnim praksam. "Tožba, s katero le išče pozornost, bo otežila iskanje pravice resničnim žrtvam spolnih zlorab," je še zapisal odvetnik.

Z nekdanjo ženo Elizabeth Chambers. Foto: EPA
Z nekdanjo ženo Elizabeth Chambers. Foto: EPA

Prekinjena kariera v vzponu

Hammer je nase najprej opozoril v "dvojni" vlogi v drami Družbeno omrežje (2010), ko je upodobil dvojčka Winklevoss. Večina gledalcev se ga spomni po romantični drami Pokliči me po svojem imenu (2017), v kateri je nastopil ob Timothéeju Chalametu. Lani smo ga lahko videli v novi priredbi kultne Hitchcockove kriminalne drame Rebecca.

Nedavno se je odpovedal vlogi v akcijski komediji Shotgun Wedding kot razlog pa navedel "zlohotne in lažnive napade proti njemu na spletu". Zapustil je tudi ekipo nadaljevanke The Offer, ki govori o nastajanju filma Boter. Razlog za škandal so zasebna sporočila, ki naj bi si jih igralec več let prek Instagrama izmenjeval z različnimi ženskami. V sporočilih je razkrival izjemno nasilne spolne fantazije, vključno z omembami kanibalizma, pitja krvi in mučenja.

Hammer se je od televizijske voditeljice Elizabeth Chambers ločil julija lani. Chambersova je februarja javno podprla vse žrtve napadov in zlorab.