Armie Hammer je sicer od vloge odstopil sam, a najverjetneje je bila njegova poteza edina alternativa temu, da ga studio Lionsgate odpusti. Foto: EPA
Armie Hammer je sicer od vloge odstopil sam, a najverjetneje je bila njegova poteza edina alternativa temu, da ga studio Lionsgate odpusti. Foto: EPA

Do nedanega je veljalo, da bosta Jennifer Lopez in Armie Hammer skupaj nastopila v akcijski komediji Shotgun Wedding. Čeprav se bo snemanje začelo vsak čas, bo studio zdaj poiskal novega igralca, ki bo nadomestil Hammerja. (Neuradno kroži vest, da za Hammerja trenutno nobena zavarovalnica noče nuditi kritja.)

Sorodna novica Izprijeni kanibalski SMS-i Armieja Hammerja

Razlog za škandal so zasebna sporočila, ki naj bi si jih igralec več let prek Instagrama izmenjeval z različnimi ženskami, zdaj pa so prišla v javnost. V sporočilih je razkrival izjemno nasilne spolne fantazije, vključno z omembami kanibalizma, pitja krvi in mučenja; pri tem se zdi, da se na privoljenje naslovnic ni preveč oziral. Več žensk, ki so se z njim zapletle v intimne odnose, je imelo slabe izkušnje, razkrivajo pričevanja na družbenih omrežjih.

Tudi "neodziv" je odziv
V izjavi za javnost je Hammer obtožbe brezbrižno prezrl, kot razlog pa je navedel, da ga trenutno njegova otroka potrebujeta. "Ne bom se odzval na te butaste trditve, ampak v luči zlohotnih in lažnivih napadov proti meni na spletu ne morem z mirno vestjo zapustiti svojih otrok za štiri mesece, kolikor bi snemali v Dominikanski republiki," je 34-letnik zapisal v izjavo za javnost, ki sta jo objavili reviji Deadline in Variety.

Dodal je še, da ga studio Lionsgate pri odločitvi podpira, "za kar jim je hvaležen".

Hammerjeva otroka, ki sta se rodila v zakonu s televizijsko voditeljico Elizabeth Chambers, sta stara tri in šest let. Armie in Elizabeth sta se razšla lani poleti in od takrat igralec svojih otrok, ki sta z mamo ostala na Kajmanskih otokih, še ni obiskal, poročajo tabloidi.

Sorodna novica Filmska recenzija: Pokliči me po svojem imenu

Predstavnik produkcije Shotgun Wedding je za tiskovno agencijo PA že potrdil, da so producenti filma sprejeli igralčev odstop. "Glede na skorajšnji začetek snemanja je Armie zaprosil za umik in pri njegovi odločitvi ga podpiramo."

Armie Hammer je nase najprej opozoril v "dvojni" vlogi – v drami Družbeno omrežje (2010) je s pomočjo računalniške magije igral dvojčka Winklevoss. Večina gledalcev pa se ga seveda spomni po romantični drami Pokliči me po svojem imenu (2017) režiserja Luce Guadagnina, v kateri je nastopil ob Timothéeju Chalametu.

Lani smo ga lahko videli v novi priredbi kultne Hitchcockove kriminalne drame Rebecca. Kritikov film ni pretirano navdušil, pisalo se je predvsem o tem, da naj bi se Hammer na snemanju zapletel s soigralko Lily James, kar naj bi bilo vzrok za razpad njegovega zakona.