Randy in Evi Quaid zadnji dve leti nenehno povzročata težave. Foto: Reuters
Randy in Evi Quaid zadnji dve leti nenehno povzročata težave. Foto: Reuters
Quaida smo med drugim videli v Gori Brokeback. Foto: Reuters

Par so v četrtek aretirali v Vancouvru, potem ko se je policija odzvala na klic in odkrila, da imata zakonca v Kaliforniji izdan nalog za aretacijo.
V zmedeni predstavitvi pred odborom za priseljevanje je Evi Quaid dejala, da je bilo kar osem igralskih prijateljev njenega moža v zadnjih letih umorjenih in da se bojita, da bo naslednji on. "Čutiva, da sta najini življenji v nevarnosti," je povedala odboru za priseljevanje in begunce. Njun odvetnik je pozneje prebral novinarjem sporočilo para: "Da, iščeva azil pred tistimi, ki 'fentavajo' hollywoodske zvezde."
60-letni Randy Quaid je potožil, da ga preganjajo že 20 let. Igralca, sicer brata slavnejšega Dennisa Quiada, smo videli v filmih The Last Picture Show, The Last Detail (za katerega je bil nominiran za oskarja) in Gora Brokeback.

Kljub ugovorom obmejnih oblasti so par do novega zaslišanja v četrtek spustili na prostost po izplačilu varščine 10.000 kanadskih dolarjev. Quaidova, ki sta dejala, da morata pripraviti svoje argumente in poskrbeti za svojega psička, sta se objela, ko je sodnik povedal svojo odločitev.
"Zakonca iz nočne more"
Par je v Kanado pripotoval v nedeljo, že naslednji dan pa je kalifornijski sodnik izdal nalog za njuno aretacijo, potem ko se nista prikazala na obveznem zaslišanju zaradi obtožb, da sta nezakonito "skvotala" v domu, katerega lastnika sta bila pred leti.
Zakonca sta povedala, da sta prišel v Kanado na oddih in da sta se pogovarjala z odvetnikom v Vancouvru glede imigriranja v Kanado, ko sta izvedela, da je bil izdan nalog.

Randyja Quaida so aretirali septembra zaradi suma vloma in vstopa v stavbo brez dovoljenja. Evi Quaid so prijeli zaradi istih obtožb, ob tem pa še zaradi upiranja aretaciji. Že pred meseci sta bila zakonca aretirana, ker nista plačala računa v nekem kalifornijskem hotelu. Evi Quaid je morala takrat plačati 10.500 dolarjev odškodnine.

Par velja v Hollywoodu, zadnje čase pa tudi med policisti, za "zakonca iz nočne more", saj povzroča težave, seje nemir in nadleguje ljudi, kamor koli pride. Leta 2008 so zaradi vseh težav Quaida izločili iz cehovskega združenja igralcev, lani pa so policisti zakonca raje sami odpeljali do banke po denar za varščino, kot da bi ju imeli čez noč v zaporu.