Foto: Reuters
Foto: Reuters
Sarah Jessica Parker je znova v vlogi Carrie Bradshaw. Foto: Reuters
Sarah Jessica Parker je znova v vlogi Carrie Bradshaw. Foto: Reuters

Člani prvotne zasedbe priljubljene ameriške televizijske serije Seks v mestu so se v znamenju praznovanja vrnitve vnovič srečali na rdeči preprogi v New Yorku. V novem 10-delnem popotovanju, ki ga bodo od 9. decembra predvajali na televiziji HBO Max, so se Sarah Jessica Parker, Cynthia Nixon in Kristin Davis vrnile v legendarne vloge Carrie Bradshaw, Mirande Hobbes in Charlotte York, pridružil se jim je tudi Mario Cantone (Anthony).

V novi sezoni, naslovljeni And Just Like That, je svojo zadnjo epizodno vlogo odigral tudi Willie Garson, nepozabni Stanford, ki je septembra pri 57 letih umrl. Čeprav se Kim Cattrall v vlogo Samanthe Jones, četrte članice skupine prijateljic, ni vrnila, pa je serija dobila sveže obraze, kot so Nicole Ari Parker, Sarita Choudhury in Sara Ramirez, ki so vnesli nekaj etnične raznolikosti, saj naj bi le-te v izvirni seriji primanjkovalo.

"Čutila sem, da je to priložnost, ki je v skladu s tem, kjer sem bila in kjer sem. Bilo je organsko in naravno," je povedala Sara Ramirez in dodala, da je z navdušenjem sprejela vlogo nebinarnega in biseksualnega lika, ki se ukvarja s stand up komedijo in vodi svoj podkast. "Ideja, da družina raste – da rasteta bratstvo in sestrstvo – je bila razburljiva in zanimiva," je priznala Sarah Jessica Parker in dodala, da je bil to za vse izziv.

Mario Cantone in Chris Noth – navdušena na rdeči preprogi. Foto: Reuters
Mario Cantone in Chris Noth – navdušena na rdeči preprogi. Foto: Reuters

"Nadaljevanje pogovora s starim prijateljem, ki ga nisi videl 20 let"

Najnovejša sezona uspešne franšize, ki je že od premiere leta 1998 rušila tabuje, sledi izvirni seriji in dvema filmoma (2008 in 2010), osredotočenim na prijateljsko skupino v New Yorku, ki se spopada s poklicnimi karierami, romancami in spolnostjo.

Kristin Davis je dejala, da se njihovi liki po dvajsetih letih znajdejo v drugačnem kulturnem trenutku, tako pa se znova spopadajo z različnimi zadevami. Tako se bodo protagonistke med drugim spopadle z "zapleteno resničnostjo življenja in prijateljstva po 50. letu starosti". Vrnitev v vlogo Živine je Chris Noth opisal kot "nadaljevanje pogovora s starim prijateljem, ki ga nisi videl 20 let", upa pa, da bodo mesto, ki je prestalo težke čase, vsaj malce razvedrili.