James Michael Tyler se je zapisal v srca ljubiteljev Prijateljev. Foto: Reuters
James Michael Tyler se je zapisal v srca ljubiteljev Prijateljev. Foto: Reuters

59-letnik je v pogovoru za NBC-jevo oddajo Today dejal, da so mu diagnozo postavili leta 2018 po rutinskem zdravniškem pregledu. "Takoj, ko sem dobil krvne izvide, sem vedel, da je nekaj narobe z menoj. Strahove mi je potrdil tudi zdravnik, ki me je takoj poklical v ambulanto in rekel, da imam veliko težavo s prostato."

Rak se je do danes že razširil na njegove kosti, zato ne more več hoditi. Hodi na kemoterapijo. "Verjetno me bo prej ali slej bolezen pokončala," je dejal. Vse moške je pozval, naj se redno udeležujejo pregledov.

Taylor se je kot Gunther, vodja kavarne Central Perk, zapisal v srca ljubiteljev nanizanke Prijatelji, čeprav še zdaleč ni imel tako velike vloge kot preostala šesterica.

Prejšnji mesec se je na hitro pojavil tudi v posebni oddaji Friends: Reunion, v kateri so se po 17 letih znova na istem mestu zbrali glavni igralci. "To je bilo deset let mojega življenja, ki so se mi najbolj vtisnila v spomin. Ne bi si mogel želeti boljše izkušnje. Vsi igralci so bili fantastični in pravi užitek je bilo delati z njimi. Zelo, zelo posebno vzdušje je bilo," je dejal Taylor. V pogovoru za NBC je zdaj dejal, da ni želel med samo oddajo razkriti, da se bori z rakom. "Nisem želel uničiti veselja, da bi potem ljudje šušljali: 'Mimogrede, a veš, da ima Gunther raka?" Za njegovo bolezen pa so vedeli glavni igralci v seriji.