Sloviti podajalec ameriškega nogometa in ena najbolje plačanih manekenk sta par od decembra 2006. Foto: EPA
Sloviti podajalec ameriškega nogometa in ena najbolje plačanih manekenk sta par od decembra 2006. Foto: EPA

42-letna manekenka in tri leta starejši športnik sta se spoznala na zmenku na slepo decembra 2006 in se v hipu zaljubila. A še preden je njuna zveza zares zacvetela, je Brady izvedel, da bo postal oče – njegovo nekdanje dekle Bridget Moynahan (ki je bila tedaj tudi že v drugi zvezi) je namreč pričakovalo otroka. Danes 15-letni John Edward, ki ga kličejo Jack, se je rodil avgusta 2007.

Kljub vsem zapletom sta Gisele in Tom ostala par, se leto pozneje razveselila še skupnega sina Benjamina (14), pet let pozneje pa se je družini pridružila še danes devetletna Vivian. Vmes sta se februarja 2009 – na hitro – še poročila.

Zdelo se je, da sta zvezdnika že prestala najhujše, kar bi se jima v zvezi lahko zgodilo. Odlično sta se ujela, saj imata enake vrednote, obema sta pomembna zdrava prehrana in zdrav življenjski slog na splošno ipd. Veljala sta za sanjski par v trdni zvezi, podpirala sta drug drugega na poklicni poti, tako da skoraj ni minila pomembnejša NFL-tekma, na kateri ne bi bilo na tribunah videti Bündchen, kako glasno navija za ekipo svojega moža.

Gisele Bündchen velja za moževo vneto navijačico – na fotografiji februarja lani, ko je Brady s Tampa Bay Buccaneersi osvojil svoj že sedmi superbowl. Foto: AP
Gisele Bündchen velja za moževo vneto navijačico – na fotografiji februarja lani, ko je Brady s Tampa Bay Buccaneersi osvojil svoj že sedmi superbowl. Foto: AP

Vse do letošnje pomladi. Februarja je namreč Brady oznanil, da se po 22 letih profesionalne kariere poslavlja, a le 40 dni pozneje je odločitev o upokojitvi preklical in se zavezal še k eni sezoni v dresu ekipe Tampa Bay Buccaneersov. Prav to naj bi – vsaj tako poročajo ameriški tabloidi – Bündchen močno razjezilo, saj naj bi se zakonca dogovorila, da je napočil čas, da se oba upokojita, Brady pa je dogovor prekršil.

Spor naj bi vrelišče dosegel poleti, ko je Brady začel trenirati pred novo sezono. Gisele naj bi nato na vrat na nos sama odpotovala na dopust v Kostariko, da se "ohladi in razmisli", kako naprej. Po navedbah britanskega tabloida Page Six si je nato avgusta nenapovedano 11 dni "dopusta" vzel tudi Brady, ko so ga ob vrnitvi na treninge vprašali, kje je bil, pa je zgolj skopo dejal, da gre za zasebno zadevo.

Da je njegovo postavljanje kariere v ospredje že v preteklosti sprožilo nekaj trenj v zakonu, je Brady priznal že pred dvema letoma v pogovoru s Howardom Sternom in dejal, da ga je "Gisele morala opomniti", da ima tudi sama službo, kariero in cilje v življenju in da ne more zgolj skrbeti za otroka in dom. Kot je tedaj zatrdil, ga je njeno opozorilo prizemljilo, zato se je potem nekaj časa zelo trudil uravnotežiti kariero in družinsko življenje.

A očitno ne za dolgo – maja letos je Bündchen v pogovoru za britansko izdajo Voguea dejala, da "se on pač osredinja na kariero, jaz pa na otroke", v isti sapi pa priznala, da noben zakon ne preživi, če se ne potrudiš in prilagajaš: "Ne verjamem v to, da se zveza ohranja sama od sebe. Nikoli ni tako pravljično, kot pravijo. Potreben je trud, da ostajaš povezan z nekom, sploh, ko imaš otroke."

Kot omenjeno, so govorice o tem, da je zakon v hudih težavah, nato izbruhnile avgusta, a jih nobeden od njiju ni želel komentirati. V nedeljo, ko je Brady prvič v novi sezoni stopil na igrišče, pa je sedma sila opazila odsotnost njegove največje podpornice na tribunah. Bündchen je govorice skušala utišati z navijaško objavo na družbenih omrežjih: "Gremo, Tom Brady, Gremo, Bucsi." A vseeno to njunih oboževalcev ni povsem pomirilo.