Mackenzie bi lahko po koncu ločitve postala najbogatejša Zemljanka. Foto: Reuters
Mackenzie bi lahko po koncu ločitve postala najbogatejša Zemljanka. Foto: Reuters

Gre za fotografije in sporočila, ki jih je milijarder pošiljal ljubici, nekdanji televizijski voditeljici Lauren Sanchez. National Enquierer se je dokopal do teh sporočil in nato prejšnji mesec tudi objavil, da ima Bezos zunajzakonsko razmerje. Bezos in njegova žena MacKenzie sta dan pred objavo sporočila, da se ločujeta.

Sorodna novica Foto: Najdražje zvezdniške ločitve - od Michaela Jordana do Jeffa Bezosa

Bezos je v četrtek sporočil, da je družba American Media Inc (AMI) pod vodstvom Davida Peckerja, ki je lastnica National Enquiererja, od njega želela, da opusti preiskavo o tem, kako so pridobili njegova zasebna sporočila.

Milijader je ob tem zatrdil, da je izdajatelj časopisa njegovemu odvetniku poslal grožnjo z objavo zasebnih fotografij. Po trditvah Bezosa so od njega zahtevali tudi, da javno zanika trditve o tem, da je imelo poročanje o njegovi ločitvi politično ozadje. Na to je v nekem intervjuju pred kratkim namignil že Bezosov svetovalec za varnost Gavin de Becker, pri tem pa pojasnil, da ga v vsem skupaj zanima brat Lauren Sanchez, Michael, ki je glasen podpornik ameriškega predsednika Donalda Trumpa.

Trump dejansko na Twitterju redno stresa jezo na Amazon in na Bezosa, odkar je milijarder prevzel časopis Washington Post in mu pustil proste roke pri poročanju.

Bezos se je zapletel v afero z nekdanjo televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Foto: AP
Bezos se je zapletel v afero z nekdanjo televizijsko voditeljico Lauren Sanchez. Foto: AP

Bezos je med drugim v četrtek spomnil na Trumpovo preteklo sodelovanje z AMI-jem oz. njegovim vodjo Davidom Peckerjem, pri čemer naj bi šlo za plačevanje za to, da se nekatere zgodbe utišajo, kar trenutno preiskujejo zvezni preiskovalci. Ena izmed teh zgodb se nanaša na žensko, ki pravi, da je imela afero s Trumpom.

Ustanovitelj Amazona je opozoril tudi na povezave AMI-ja s Savdsko Arabijo.

Za zdaj še ni jasno, ali bo Bezos tožil National Enquirer. Iz celotne zgodbe jo bo še najbolje odnesla MacKenzie, ki se ji po 25 letih zakona obeta velik kos ločitvene pogače. Bezosovo premoženje je vredno skoraj 140 milijard dolarjev.