Johnny Depp in Amber Heard. Foto: Reuters
Johnny Depp in Amber Heard. Foto: Reuters

Sodnik londonskega višjega sodišča Andrew Nicol je v svoji razsodbi dejal, da sprejema trditve Deppove nekdanje žene, igralke Amber Heard, da jo je 57-letni igralec med njuno burno petletno zvezo večkrat fizično napadel.

"Presodil sem, da je bila velika večina domnevnih napadov, ki jih gospodu Deppu očita gospa Heard, dokazana," je dejal Nicol, ki je sprejel 12 od 14 očitanih napadov. "S tem se tožba zavrže."

Glavna priča za The Sun je bila Amber Heard. : Reuters
Glavna priča za The Sun je bila Amber Heard. : Reuters

Depp je tožil založnika tabloida the Sun News Group Newspapers in novinarja Dana Woottona zaradi članka iz leta 2018, ki je zvezdniku Piratov s Karibov očital, da je bil nasilen do 34-letne žene.

Tabloid se je zato spraševal, kako lahko človek, ki "pretepa svojo ženo" dobi vlogo v filmu Fantastične zveri.

"Kako je lahko JK Rowling "iskreno vesela" zaradi angažiranja pretepača žene Johnnyja Deppa v najnovejšem filmu iz franšize Fantastične zveri?" se je spraševal The Sun v naslovu in pri tem prst uperil v pisateljico JK Rowling, ki se je Deppu postavila v bran.

Umazana bitka

Depp je tabloid tožil, čeprav so mnogi menili, da je to napaka in zgolj obuja obtožbe Heardove, ko se je primer znova znašel na naslovnicah. Glavna priča The Suna je bila Heardova, odtujena zakonca pa sta med sojenjem privlekla na dan toliko umazanega perila, da nobeden od njiju ni izpadel ravno svetniški.

Depp je takole julija pozdravljal svoje oboževalce, zbrane pred sodiščem v Londonu. : Reuters
Depp je takole julija pozdravljal svoje oboževalce, zbrane pred sodiščem v Londonu. : Reuters

Sojenje je potekalo tri tedne v juliju, Nicol pa je med drugim poslušal dokazovanje medsebojnega fizičnega in psihičnega nasilja ter kako zelo disfunkcionalna in toksična je bila njuna zveza.

Med drugim tudi o njenih domnevnih skokih čez plot (z Elonom Muskom in Jamesom Francom), o njegovem hedonizmu, popivanju in uživanju mamil, o njenem fizičnem napadu na lastno sestro ter o polnočnem metanju steklenic po stanovanju zakoncev in posledičnih odrezanih prstih (njegovih).

Daily Mail je sodni proces označil za "civilno tožbo stoletja".

Konec ljubezni

Depp in 23 let mlajša Heardova sta se spoznala na snemanju Zapitega dnevnika leta 2011, poročena pa sta bila od februarja 2015 do januarja 2017, ko ga je ona obtožila, da ji je zabrisal telefon v obraz.

On jo je obtožil laganja, v obrambo so mu stopile njegove nekdanje partnerice, po več mesecih prerekanja pa sta sklenila poravnavo, pri čemer je on privolil, da ji izplača sedem milijonov dolarjev, ki pa bi jih ona podarila v dobrodelne namene.

Del dogovora je bil tudi, da se o primeru ne razpravlja več v javnosti, sicer se odpravnina razveljavi, a sta ta člen nazadnje prekršila oba ‒ ona z nastopom v kampanji za žrtve družinskega nasilja, on pa nato s tožbo proti The Sunu, kjer je na dan prišlo prav vse in še več.