S Hailey Baldwin sta bila par mesec dni leta 2016, nato pa sta romanco obudila leta 2018 in se še isto leto poročila. Foto: AP
S Hailey Baldwin sta bila par mesec dni leta 2016, nato pa sta romanco obudila leta 2018 in se še isto leto poročila. Foto: AP

Kot je razkril kanadski popzvezdnik v odkritem intervjuju za GQ, sta mu prezgodnja slava in denar stopila v glavo in je postal "podivjan mulec" z resno težavo z mamili.

Bieber je bil pri 15 letih že superzvezdnik. Foto: AP
Bieber je bil pri 15 letih že superzvezdnik. Foto: AP

Stanje je bilo na neki točki tako slabo, da so varnostniki ponoči prihajali preverjat v njegovo spalnico, ali še ima utrip in ali je še živ.

"Bil sem tako zelo uspešen, pa sem bil kljub temu nenehno potrt, nenehno v bolečinah. In še vedno imam kopico nerazrešenih težav. Mislil sem, da bo uspeh pomagal in vse to odpravil."

"Zame so bila mamila sredstvo, da postanem dovolj otopel, da se lahko prebijam naprej," je povedal.

Poroka bila presenečenje za vse

Bieber je svoj prvi single "One Time" leta 2009 prodal v platinasti nakladi, ko mu je bilo komaj 15 let.

Za tem se je izstrelil med največje popzvezdnike, s slavo pa se je močno slabšalo tudi njegovo vedenje ‒ postajal je čedalje bolj nemiren in divji, njegovo življenje pa polno ekscesov in bližnjih srečanj z možmi postave.

Novembra 2018 je presenetil vse, ko je po pol leta zveze sporočil, da se je poročil, marca 2019 pa, da si bo vzel odmor od glasbe in se posvetil svojemu duševnemu zdravju.

"Imam ženo, ki jo obožujem, ki me pomirja. Počutim se varno. Zdi se mi tudi, da je moj odnos z Bogom čudovit. Obdan sem z ljubeznijo, kar bi rad tudi delil z ljudmi," je povedal Bieber.

"Iskreno, precej bolj zdrav sem, pa sem imel veliko težav, veliko zdravstvenih težav. Imel sem mononukleozo, pa boreliozo ... Ob tem pa sem tudi predeloval veliko čustvenih zadev, kar je vplivalo tudi na fizično zdravje. Radi krivimo druge, a pogosto so to zgolj in samo tvoje težave, ki jih moraš predelati."

Prvo leto zakona "težko"

Bieber je dejal, da je njegov zakon s Hailey Baldwin po težkem začetku postal resnično pozitivna sila v njegovem življenju.

"Prvo leto zakona je bilo res težko," je priznal. "Ker se je nakopičilo veliko stvari in stare travme so vzniknile na dan. A zdaj preprosto ustvarjava lepe trenutke kot par, kot družina, gradiva spomine. In krasno je, da se lahko še toliko tega veseliva."

24-letna Baldwinova, manekenka, hčerka igralca Stephena Baldwina in nečakinja Aleca Baldwina, je sama priznala, da sta bila "noro mlada", ko sta se poročila ‒ njej je bilo 21 let, Bieberju pa 24.

Njegova vera je še en razlog, zakaj se Bieber trenutno počuti bolje.

"Bog je milost," je dejal pevec. "Vsakokrat, ko ga polomimo, nas on dvigne nazaj na noge. Vsakokrat. Tako jaz gledam na to. Zato imam zdaj pristop, da ne bom, ko naredim napako, norel zaradi tega, ne bom šel stat v kot in se kuhat v lastni sramoti, ampak me vsaka napaka spodbudi, da bom naslednjič boljši."

Bieber je svoj šesti studijski album, Justice, izdal marca.