West je vsestranski umetnik, saj se ne ukvarja zgolj z glasbo, ampak je predstavil tudi svojo kolekcijo oblačil in obutve. Foto: EPA
West je vsestranski umetnik, saj se ne ukvarja zgolj z glasbo, ampak je predstavil tudi svojo kolekcijo oblačil in obutve. Foto: EPA

"Moram oblikovati pohištvo za Ikeo," je v nedavnem intervjuju za BBC-jev radio 1 povedal raper, ki je prepričan, da bi bil priljubljen predvsem kot oblikovalec minimalističnega pohištva za študentske sobe. "Hej, Ikea, dovoli Kanyeju, da ustvarja, ker bi radi posteljo, ki jo je oblikoval," je raper prepričan, da bi govorili študentje in množično kupovali pohištvo, ki ga bi za Ikeo oblikoval West, sicer tudi avtor "najboljšega alubuma vseh časov".

West se je po poročanju portala Dezeen nad oblikovanjem za Ikeo navdušil, potem ko je na začetku leta obiskal sedež Ikee na Švedskem. Raper je poudaril, da trenutno sodeluje s petimi arhitekti, vendar je močno razočaran, ker ga nihče ne jemlje resno. Leta 2012 je celo ustanovil svojo oblikovalsko agencijo, imenovano DONDA.

Ikea sicer redno sodeluje z različnimi oblikovalci, pred kratkim sta z Ikeo sodelovala londonska oblikovalka Ilse Crawford in danski oblikovalec Piet Hein Eek, a Westa očitno noče v svojih vrstah, saj se veriga na njegov predlog uradno ni odzvala.

Le avstralska podružnica je na svojem profilu na Facebooku objavila fotografijo postelje, ki so jo poimenovali Yeezy in spominja na veliko posteljo, ki jo je uporabil v svojem videospotu za pesem Famous. Ob fotografiji so zapisali: "Hej, Kanye, radi bi videli, kaj bi oblikoval ... Lahko bi te naredili slavnega (Famous)!"