Kim in Kanye sta se poročila leta 2014, v zakonu pa so se jima rodili štirje otroci. Foto: Reuters
Kim in Kanye sta se poročila leta 2014, v zakonu pa so se jima rodili štirje otroci. Foto: Reuters

44-letni raper je o zakonu in družini spregovoril med obiskom revne losangeleške soseske Skid Row, kjer je še posebej velika koncentracija brezdomcev in zasvojencev z mamili.

"Bog hoče, da vidite, da nič ni izgubljeno," je dejal. “V razmerjih vsi delamo napake. Sam sem delal napake. Javno sem počel stvari, ki niso bile sprejemljive za soproga, ampak danes, iz katerega koli razloga že, saj nisem niti vedel, da bom pred mikrofonom, sem tu, da spremenim ta tok dogajanja."

West je nato omenil TV-mrežo E! in ponudnika pretočnih vsebin Hulu, na katerih se vrtita resničnostni šov Keeping Up With the Kardashians in prihajajoči novi šov o slavni družini, ter dejal, da ne bo dopustil, da televizija "spiše zgodbo njegove družine".

Večkratni dobitnik grammyja je tudi poudaril, kako predan je svojim štirim otrokom, ki so se mu rodili v zakonu z 41-letno Kim, North (8), Saintu (5), Chicago (3) in Psalmu (2).

“Moram biti s svojimi otroki, kolikor se le da. Tako da, kadar me ni doma, imam hišo tik zraven. Počnem vse, da bi bil neposredno ob dogajanju," je pojasnil. "To skušam pojasniti na najbolj trezen način, kar se da, najbolj umirjen način, ampak – moram se vrniti domov.”

Glasbenik je sklenil z besedami, da bo Bog omogočil njegovo spravo s Kim "zaradi višjega dobrega".

“Če lahko sovražnik loči Kimye (vzdevek za Kim in Kanyeta), bo sledilo na milijone družin, ki se jim bo zdelo, da je ta ločitev okej. Ampak ko Bog, ki je že zmagal, ponovno združi Kimye, bo sledilo na milijone družin, ki jih bo to navdihnilo in bodo videle, da lahko premagajo ločitev, premagajo travmo hudiča, ki se uporablja za kapitalizacijo in za ohranjanje ljudi v revščini, medtem ko ljudje stopajo čez brezdomce na poti do Guccijeve trgovine."

West zaradi Kimine zveze "ni srečen"

Kim Kardashian je po šestih letih zakona zahtevek za ločitev od Westa vložila februarja.

Raper je že v začetku novembra, po njenem odmevnem nastopu v satirični oddaji Saturday Night Live (SNL) izrazil željo po še eni priložnosti.

“SNL je pripravil mojo ženo do tega, da je na televiziji izjavila, kako se je ločila od mene, ker so si želeli gledanost, sam pa nikdar nisem ločitvenih papirjev niti videl. Niti ločena še nisva," je dejal takrat ogorčen. “Zame ločitev ni nobena šala. Moji otroci si želijo, da starši ostanejo skupaj. Jaz si želim, da ostaneva skupaj."

Do Westovih priznanj prihaja v času, ko se je po omenjenem gostovanju v SNL-ju razvilo Kimino ljubezensko razmerje z 28-letnim komikom Petom Davidsonom, s katerim je nastopila v skeču Aladin (priloženo spodaj).

Par je zvezo potrdil 18. novembra, ko so ju fotografirali v Palm Springsu, kako se držita za roke. Skupaj sta tudi praznovala Davidsonov rojstni dan, in to pri Kimini mami Kris Jenner (na sliki desno). Us Weekly je poročal, da West "ni srečen" zaradi Kimine nove zveze.

A prijatelji poročajo, da je resničnostna zvezdnica z Davidsonom, ki ima za seboj serijo zvez s hollywoodskimi in popzvezdnicami, nadvse srečna. Pete da jo nenehno spravlja v smeh, njuna kemija pa da je izjemna.