Kanye West si je že dalj časa želel spremeniti ime. Foto: EPA
Kanye West si je že dalj časa želel spremeniti ime. Foto: EPA

44-letnik je prošnjo za spremembo imena vložil avgusta, kot razlog pa je navedel "osebne razloge". Kanye Omari West je novo ime že nekaj let uporabljal kot svoj vzdevek in na Twitterju, zdaj pa je tudi uradno postal Ye. Leta 2018 je izdal tudi album s tem imenom.

Poleg okrajšave njegovega nekdanjega imena gre tudi za biblično referenco. "Verjamem, da je Ye najpogosteje uporabljena beseda v Svetem pismu. Tam pomeni ti. Torej jaz sem ti, jaz sem mi, vsi smo mi. Bil sem Kanye, kar pomeni edini, in se spremenil v Ye, ki je odraz našega dobrega, našega slabega, naše zmede, našega vsega. Gre za odraz tega, kar smo kot bitja," je dejal Kanye West v intervjuju leta 2018.

Spreminjanje imen v svetu glasbe in popkulture ni redkost, tudi Prince, Snoop Dogg in Sean Love Combs so po navedbah BBC-ja spremenili svoja imena.

Avgusta letos je izšel njegov deseti studijski album Donda, ki obravnava religiozne in osebne teme ter je poklon leta 2007 umrli materi. Zvezdnik je sicer trdil, da je založba Universal Music Group izdala album brez njegovega dovoljenja.

Ye se je letos razšel z dolgoletno partnerico Kim Kardashian, s katero imata štiri otroke. Lani je skušal kandidirati za predsednika ZDA. Glasbeniku so pred petimi leti diagnosticirali bipolarno motnjo.