V Veliki Britaniji naj bi raslo nezadovoljstvo javnosti nad politiko britanske premierke Liz Truss, nekateri se celo sprašujejo, ali je v opravljanju svoje službe najslabša v britanski zgodovini. Olje na ogenj pa je prilil še 15-sekundni videoposnetek odziva kralja Karla III. med njunim prvim rednim tedenskim sestankom, ki je zaokrožil po spletu.

"Vaše veličanstvo, lepo vas je spet videti," je dejala predsednica vlade po tem, ko se je priklonila monarhu, ta pa ji je odvrnil: "Ste spet nazaj?"

Čeprav mu je Truss vljudno odgovorila, da ji je to v veliko zadovoljstvo, je novopečeni kralj le zamrmral in zavzdihnil: "Jojmene. Kakor koli ..." in nadaljeval uradni pogovor, poroča Guardian.

Prvo srečanje v Buckinghamski palači tako za premierko verjetno ni potekalo tako, kot je pričakovala. Jennifer Cassidy, ki na univerzi v Oxfordu poučuje diplomacijo, je celoten pripetljaj opisala kot "politično nerodnost in nenamerno komedijo". Škotski politik John Nicholson pa je pripomnil, da "kralj Karel III. govori v imenu vseh nas. Vsaj ne bo mu je treba prenašati dolgo."