Njun
Njun "zakon" traja že skoraj 30 let. Foto: AP

Leta 1992 sta Keanu Reeves in Winona Ryder zaigrala v drami Drakula (Bram Stoker's Dracula), ki je vključevala tudi poroko glavnih likov Mine in Jonathana. Ker je režiser Francis Ford Coppola želel povečati pristnost, je na snemanju v Romuniji za filmski poročni obred izbral prave romunske duhovnike. Že 29 let se tako svet sprašuje, ali to pomeni, da sta igralca poročena tudi v resničnem življenju.

Skupaj sta zaigrala tudi v filmih Temačno zrcalo, Življenja Pippe Lee in Kdo sploh mara poroke. Foto: AP
Skupaj sta zaigrala tudi v filmih Temačno zrcalo, Življenja Pippe Lee in Kdo sploh mara poroke. Foto: AP

"Winona pravi, da sva poročena, Coppola prav tako, očitno sva v božjih očeh res poročena," je v intervjuju za Esquire končno razčistil 57-letnik. Pred dvema letoma je sicer dejal, da sprva Ryderjevi ni verjel, to pa se je spremenilo, ko ji je o tem povedal Coppola, pozneje pa je poroko tudi javno potrdil. "Prisežem, da mislim, da sva poročena v resničnem življenju," je namreč že leta 2018 dejala zvezdnica, ki je soigralca v enem izmed intervjujev spomnila na prizor in ga opomnila, da naj bi bila zakonca – na valentinovo leta 1992 sta dahnila "usodni da", poroča CNN.

"Živjo, mož"

"Ko smo snemanje končali, smo spoznali, da sta Keanu in Winona zaradi snemanja najverjetneje dejansko poročena," je istega leta za Guradian povedal tudi ustvarjalec filma in poudaril, da gre za zelo lep in avtentičen prizor.

Reeves je leta 2019 priznal, da od 50-letnice občasno dobi sporočilo: "Živjo, mož."

Trenutno sta dolgoletna prijatelja, ki sta se pri filmskih projektih sodelovala večkrat, legalno pa se nikoli nista poročila, v razmerjih z drugimi ljudmi – Reeves z vizualno umetnico Alexandro Grant, Winona Ryder pa z modnim oblikovalcem Scottom Hahnom.