Nick Kyrgios in Novak Đoković – tekmeca na igrišču in zunaj njega. Foto: AP
Nick Kyrgios in Novak Đoković – tekmeca na igrišču in zunaj njega. Foto: AP

Ni prvič, da zgovorni in neposredni Avstralec ni našel lepih besed za srbskega zvezdnika. Junija je Đokovićevo organizacijo teniške turneje Adria Tour, ki se je zaradi okužb s koronavirusom neslavno končala, označil za "butasto". Prejšnji teden pa je Kyrgios na Twitterju zapisal: "Đoković je teslo."

S temi besedami se je odzval na zahteve Srba, ki je organizatorjem Odprtega prvenstva Avstralije v Melbournu poslal seznam "zahtev", v katerem naj bi predlagal tudi skrajšano samoizolacijsko obdobje za teniške igralce, boljšo hrano in selitev tenisačev v zasebne hiše s teniškimi igrišči.

"Đokovića nihče ni pozval, naj prevzame odgovornost"

Kyrgios, ki nikoli ne varčuje z besedami in komentarji, se je zdaj v pogovoru za TV-mrežo CNN spet obregnil ob Srba. "Đoković je eden izmed vodij v našem športu. Tehnično gledano, je naš LeBron James, v smislu, da služi kot vzorčni primer teniškega razvoja in kako visoke standarde je postavil za druge teniške igralce. A nekatere stvari, ki jih je počel med pandemijo, preprosto niso bile primerne, zanje ni bil pravi čas. Vem, da vsi delamo napake, nekateri včasih tudi skrenemo s prave poti, a mislim, da moramo drug drugega na te napake opozarjati in prevzeti odgovornost zanje. A nihče ni Đokovića pozval k temu, da prevzame odgovornost. Vsi smo v teh časih malo zmedeni in izgubljeni, a mislim, da se mora on res nekoliko umakniti in ustaviti konje," je dodal.

Nadal obvezno karanteno prestaja v Adelajdi. Foto: Reuters
Nadal obvezno karanteno prestaja v Adelajdi. Foto: Reuters

Nadal: Nekateri gredo z vsem v javnost

Na Đokovićevo pismo se je s kritičnimi besedami odzvalo še več tenisačev. Med njimi je bil tudi njegov veliki tekmec, španski zvezdnik Rafael Nadal, ki pa Srba ni omenil neposredno, a mediji so prepričani, da so njegove besede letele prav na Srba. Nadal je dejal: "Vsi radi pomagamo drug drugemu. Nekateri morajo vse, s čimer pomagajo drugim, predstaviti v javnosti. Drugi uporabljajo zasebne prijeme, brez javnega oglaševanja vsega, kar počnejo," je dejal 20-kratni zmagovalec turnirjev za Grand Slam.

33-letni Đoković, ki je v obvezni karanteni v Adelajdi, je pozneje na družbenih omrežjih dejal, da je želel le pomagati svojim tekmecem in da je imel pri tem le dobre namene. Nekatere zahteve pa so bile po njegovem mnenju vzete iz konteksta.

Prvi turnir velike četverice v sezoni 2021 se bo v Melbourne Parku začel 8. februarja.