Lisa Marie Presley je bila edini otrok kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja. Foto: AP
Lisa Marie Presley je bila edini otrok kralja rock'n'rolla Elvisa Presleyja. Foto: AP

Benjaminov grob v meditacijskem vrtu na posesti Graceland v Memphisu so "rahlo premaknili", da so naredili prostor za njegovo mamo, je za Page Six povedal predstavnik pokojne Lise Marie Presley.

Na posesti Graceland so pokopani tudi Elvis Presley ter njegova starša Vernon in Gladys. Liso Marie bodo v nedeljo počastili s spominsko slovesnostjo, odprto za javnost.

Medtem se je danes prvič po nenadni smrti Lise Marie 12. januarja oglasila njena najstarejša hčerka, igralka Riley Keough. 33-letnica je na Instagramu objavila črno-belo fotografijo sebe kot otroka, kako s šopkom v roki ljubeče zre v mamo. Ob tem je zgolj dodala srce. Pod objavo sožalje izrekajo številni zvezdniki in oboževalci.

Lisa Marie je imela sicer poleg Riley, ki se ji je rodila v prvem zakonu z Dannyjem Keoughom, še 14-letni dvojčici Finley in Harper, ki sta se ji rodili v zvezi s kitaristom Michaelom Lockwoodom. S sinom Benjaminom si je bila zelo blizu, zato jo je sinova smrt izjemno prizadela.

Liso Marie so po srčnem zastoju na njenem domu v Calabasasu v Kaliforniji oživili in prepeljali v bolnišnico, kjer pa je utrpela nov zastoj in je nazadnje umrla, z njo pa je bila tudi mama Priscilla Presley.

"S težkim srcem moram deliti težko novico, da nas je moja prelepa hčerka Lisa Marie zapustila," je sporočila 77-letna Priscilla, ki je bila z Elvisom poročena med letoma 1967 in 1973.

"Moja hčerka je bila najstrastnejša, močna in ljubeča ženska, kar sem jih kdaj poznala. V tem času, ko se skušamo spopasti s to globoko izgubo, prosimo za zasebnost. Hvala za ljubezen in molitve."

Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie in Benjamin Keough na slovesnosti ob 75. rojstnem dnevu Elvisa Presleyja leta 2010 na posesti Graceland. Foto: AP
Riley Keough, Priscilla Presley, Lisa Marie in Benjamin Keough na slovesnosti ob 75. rojstnem dnevu Elvisa Presleyja leta 2010 na posesti Graceland. Foto: AP

"Bila je luč, ki je razsvetlila vsako sobo"

Lisa Marie Presley je umrla le dva dni zatem, ko se je udeležila podelitve zlatih globusov. Viri so za revijo Us Weekly povedali, da je bila pevka videti "dobre volje". Lisa Marie je bila na zlatih globusih v podporo igralcu Austinu Butlerju, ki je prejel kipec za vlogo v filmu Elvis režiserja Baza Luhrmana.

"Tako navdušena sem in upam, da zmaga," je povedala na rdeči preprogi za Entertainment Tonight in pohvalila Butlerjev “dih jemajoč" nastop v filmu. "Res nisem vedela, kaj naj storim sama s sabo, ko sem videla film. Morala sem si vzeti pet dni, da sem vse skupaj procesirala, ker je bil tako neverjeten in pristen in je do pikice zadel mojega očeta."

Butler se je v svojem govoru ob prejemu zlatega globusa zahvalil Lisi Marie in Priscilli. "Hvala, ker sta mi odprli svoja srca, svoje spomine, svoj dom. Lisa Marie, Priscilla, rad vaju imam za večno."

Po smrti Lise Marie je Butler v izjavi zapisal: "Moje srce je povsem strto zaradi Riley, Finley, Harper in Priscille ob tragični in nepričakovani izgubi Lise Marie. Večno bom hvaležen za čas, ki sem ga lahko preživel ob njeni svetli luči, in za vedno bom cenil tihe trenutke, ki sva si jih delila. Njena toplina, njena ljubezen in njena pristnost ne bodo nikdar utonili v pozabo.”

Lisi Marie Presley se je poklonil tudi njen nekdanji mož Nicolas Cage. "Lisa je imela najboljši smeh, kar sem jih kdaj slišal. Razsvetlila je vsako sobo. Povsem strt sem. Nekaj utehe najdem v veri, da je zdaj s svojim sinom Benjaminom," je povedal 59-letni igralec, ki je bil z Liso Marie poročen leta 2002.

Graceland bodo po smrti Lise Marie zdaj podedovale njene tri hčerke.