Matthew McConaughey je eden najbolj vročih igralcev leta. Foto: Reuters
Matthew McConaughey je eden najbolj vročih igralcev leta. Foto: Reuters

44-letni hollywoodski zvezdnik je na sobotni podelitvi nagrad ameriškega igralskega ceha (Screen Actors Guild Awards) na oder prišel po nagrado za najboljšo glavno moško vlogo. V filmu Dallas Buyers Club je odigral obolelega z virusom HIV Rona Woodroofa. Za vlogo je shujšal kar 21 kilogramov, v povprečju dobre tri na teden.

"Rešil" ga je jogurt iz tapioke
Teh časov se nič kaj rad ne spominja, saj je bil hud boj s samodisciplino in tehtnico. V zakulisju nagrad je dejal: "Presrečen sem bil, ko sem odkril jogurt iz tapioke in v nekem antikvariatu v New Orleansu tudi drobceno starinsko žlico. Z njo sem lahko en lonček jogurta jedel tudi eno uro in tako nekoliko ublažil strašljiv občutek lakote."

Zvezdnik je večkrat priznal, da je bilo intenzivno hujšanje ena najtežjih stvari, ki se jih je lotil v življenju. "Ne bom lagal, mučil sem se. Dieta je bila zelo stroga, če sem želel na teden izgubiti dobre tri kilograme. Za zajtrk sem imel dietno kokakolo in dva jajčna beljaka, za kosilo kos piščanca, nato še eno dietno kokakolo. Hudo, res hudo. Prišel sem na 65 kilogramov, a bil sem stalno lačen. In močno razdražen ter nadvse občutljiv. Bil sem kot ptiček, ki iz gnezda z odprtim kljunčkom čivka: 'Nahranite me, nahranite me!', a se hkrati ves čas zaveda, da mama ne bo prišla kmalu."