James Franco kot popolni maneken ... Foto:
James Franco kot popolni maneken ... Foto:
... in James v predavalnici v enem izmed svojih manj bleščečih trenutkov.
Igralčeva slika v univerzitetnem zborniku.

30-letni Franco, ki je med drugim igral Jamesa Deana, zafrustriranega Harryja Osborna v Spidermanovi trilogiji, prikupnega prekupčevalca trave v Ananas ekspresu in gejevskega ljubimca Harveyja Milka v Milku, si je zastavil nov cilj.



Da si je postavni igralec, ki smo ga lahko občudovali tudi v Guccijevem oglasu, morda zastavil preveč, so najprej razkrivale fotografije, na katerih Franco med predavanji - spi. A preutrujenost ni njegova edina študentska težava.

Gneča pred njegovimi predavalnicami
Najprej je tu logična posledica - kupi evforičnih študentk, ki množično zapolnijo hodnike pred Francovimi predavalnicami, v upanju, da bodo uzrle simpatičnega zvezdnika. Po poročanju več virov so dekleta zdaj že popolnoma naštudirale igralčev urnik predavanj in vsak teden je gneča na obeh univerzah, ki jih obiskuje Franco, večja.

"Zdaj je pred predavalnicami že taka gneča, da je že prav sramotno," je za PageSix povedal neki očividec. Nedavno so Franca dekleta obkolila tudi v šolski menzi, kjer je skušal študirati in se hihitale kot "zatreskane" osnovnošolke, ne pa študentke elitnih univerz.

"Zgolj povprečen študent"
A če je preveč deklet težava, za katero bi marsikateri moški ubijal, pa ima Franco resnejše težave s študenti na svoji nekdanji univerzi UCLA. Ti se namreč niso ravno z navdušenjem odzvali na odločitev univerze, da bo imel igralec slavnostni govor na letošnji podelitvi diplom, češ da ni dovolj kvalificiran.

Skupina 200 ogorčenih študentov je celo ustvarila stran na Facebooku, na kateri pozivajo šolske oblasti, da odpovejo njegov govor. "James Franco nima dovolj modrosti in perspektive, kakršnih bi moral govornik ponuditi diplomantom," se glasi obrazložitev peticije skupine UCLA Students Against James Franco as Commencement Speaker (Študentje UCLA proti Jamesu Francu kot slavnostnemu govorniku).

"Jasno je, da je to smešno. Vsak, ki je kdaj imel predavanja z njim, ve, da je povprečen študent," še dodajajo zagrenjeni študenti.

K. S.