Gibson je bil od aretacije naprej priden, zato je sodišče ugodilo želji njegovih odvetnikov po izbrisu oziroma zamrznitvi obsodbe iz kartoteke. Foto: EPA
Gibson je bil od aretacije naprej priden, zato je sodišče ugodilo želji njegovih odvetnikov po izbrisu oziroma zamrznitvi obsodbe iz kartoteke. Foto: EPA

Gibson, z oskarjem nagrajeni igralec in režiser, je namreč izpolnil vse obveznosti, ki mu jih je naložilo sodišče. Redno se je udeleževal sestankov za zdravljenje alkoholikov, hkrati pa je opravil vsa družbenokoristna dela.

"Očitno je, da ni kršil pogojne kazni ali bil obtožen za kakšne podobne prestopke," je o tem povedal sodnik iz losangeleškega vrhovnega sodišča Lawrence Mira.

Obtožbe mu dejansko niso zbrisali, ampak, bolje rečeno, zamrznili. Če ga bodo kdaj spet ujeli pijanega za volanom, jo bo sodišče pri sodbi namreč upoštevalo in mu posledično seveda naložilo še hujšo kazen.

"Judje so krivi za vse vojne po svetu"
Ob Gibsonovi aretaciji 28. julija leta 2006 na Malibuju je prišlo do pravega medijskega škandala. Policisti so ga takrat ustavili zaradi prehitre vožnje (v rokah je imel povrhu vsega še odprto steklenico tekile), ko pa mu je eden izmed mož v modrem ponudil alkotest, je ta pokazal 1,2 promila alkohola, kar je 0,4 promila več od dovoljene količine. Policista, ki ga je aretiral, je zato žalil s protisemitskimi izjavami.

"Judje so krivi za vse vojne po svetu," je policistu zabrusil jezni Mel, ki se je za svoje sovražne izjave pozneje javno opravičil. Številni so bili prepričani, da je bilo to premalo - oglasile so se nekatere judovske skupine pa tudi vplivni posamezniki, na primer priznani iskalec talentov Ari Emanuel. Stvar je bila za Jude posebej občutljiva tudi zaradi Gibsonovega filma Kristusov pasijon iz leta 2004, v katerem naj bi judovsko ljudstvo domnevno predstavil v slabi luči.