Donald Trump se podaja v boj za drugi predsedniški mandat, žena Melania pa mu trdno stoji ob strani, a zna poskrbeti tudi zase. Foto: AP
Donald Trump se podaja v boj za drugi predsedniški mandat, žena Melania pa mu trdno stoji ob strani, a zna poskrbeti tudi zase. Foto: AP

"V zadnjem letu sta se Melania in njena ekipa tiho pogajali o novem poročnem sporazumu med njo in Donaldom Trumpom," je za ameriški tabloid Page Six povedal dobro obveščeni vir.

Novi dogovor se nanaša predvsem na denar in drugo premoženje. Določili naj bi tudi nov, višji znesek, do katerega bi bil ob morebitnem razhodu zakoncev Trump upravičen njun sin, 17-letni Barron.

53-letna Melania po trditvah virov, ki jo osebno poznajo, Donalda sicer ne namerava zapustiti. 77-letni Trump se vnovič podaja v bitko za predsednika ZDA, žena Melania pa je po navedbah skupnih prijateljev njegovo "skrivno orožje" ter ga ohranja "mirnega in osredotočenega".

Vendar ima nekdanji predsednik vse večje (finančne) težave na sodiščih. "Trump ostaja zelo bogat, vendar z naraščajočimi pravnimi stroški nova pogodba Melanii zagotavlja stabilnejšo prihodnost," je še povedal vir.

Sorodna novica Melania – Trumpovo "skrivno orožje v peklenskem času"

Trumpu grozi 250 milijonov dolarjev vredna tožba

Grozi mu 250 milijonov dolarjev vredna tožba državne tožilke v New Yorku Letitie James, ker naj bi njegovo nepremičninsko podjetje napihnilo vrednosti nepremičnin, vključno s floridskim dvorcem Mar-a-Lago in stolpnico v New Yorku, za skupno kar 3,6 milijarde dolarjev. The Trump Organization pa naj bi se s tem okoristil za 250 milijonov dolarjev, poroča ameriška televizija ABC News.

Poleg tega mora Trump pisateljici E. Jean Carroll izplačati še pet milijonov dolarjev zaradi obrekovanja, ker jo je označil za lažnivko, ko ga je obtožila spolne zlorabe.

Melania naj bi že večkrat spremenila pogodbo

Melania Trump je po neuradnih podatkih že večkrat spremenila poročno pogodbo, nazadnje v času prvega Trumpovega predsedniškega mandata leta 2017, ko je za Barrona zahtevala enak pogoje dedovanja, kot pritičejo Trupovim otrokom iz prvega zakona – Ericu, Ivanki in Donaldu mlajšemu. Trump ima še petega otroka, Tiffany Trump, z drugo nekdanjo ženo Marlo Maples.