Pa jo imam! Foto: Reuters
Pa jo imam! Foto: Reuters

Ruski predsednik se je po navedbah Kremlja v začetku septembra po delovnem obisku na daljnem vzhodu ruske federacije za nekaj dni ustavil v Sibiriji, kjer sta si z obrambnim ministrom Sergejem Šojgujem privoščila nekaj dni miru.

Sprehajala sta se po prostranih sibirskih travnikih, ob reki ulovila nekaj rib in se podala na lov, je razvidno iz okoli 20 fotografij, ki jih je Kremelj objavil na svoji spletni strani.

Navadno fotografije tovrstnih počitniških oddihov, ki jih Putin že skoraj tradicionalno preživlja s svojim ministrom, objavijo le nekaj dni po vrnitvi v prestolnico, tokrat pa je prišlo do zamika. Podrobneje tega v Kremlju niso pojasnjevali, je pa zamik najverjetneje povezan z izbruhom okužb z novim koronavirusom med Putinovimi tesnimi sodelavci. Le nekaj dni po svoji vrnitvi v Moskvo je namreč Putin oznanil, da bo preživel "nekaj dni" v samoizolaciji, saj je več deset njegovih bližnjih sodelavcev okuženih.

Trenutek za globok razmislek ob sončnem zahodu. Foto: Reuters
Trenutek za globok razmislek ob sončnem zahodu. Foto: Reuters

Ob tem so v Kremlju poudarili, da se 68-letni predsednik počuti dobro in da je bil cepljen z dvema odmerkoma domačega cepiva Sputnik V.

Fotografije možatega Putina Kremelj, kot omenjeno, izda vsaj enkrat na leto, na njih pa ruski predsednik, ki ob odobravanju javnosti skrbno goji svojo mačistično podobo, pogosto jezdi (tudi brez majice), lovi ribe, se poda na lov za divjimi živalmi ipd.