Elon Musk je obiskal zabavo, ki jo je na noč čarovnic organizirala manekenka in voditeljica Heidi Klum. Foto: AP
Elon Musk je obiskal zabavo, ki jo je na noč čarovnic organizirala manekenka in voditeljica Heidi Klum. Foto: AP
Sorodna novica Kanye West zaradi antisemitskih izjav v enem dnevu izgubil 2 milijardi dolarjev?

Milijarder je dejal, da je Twitter obnovil račun raperja, zdaj znanega kot Ye, preden je bil v četrtek pozno zvečer dokončan 44 milijard dolarjev vreden prevzem družbenega omrežja, na čelu katerega je zdaj Musk.

"Niso se posvetovali z menoj ali me obvestili o tem," je zapisal Musk v tvitu.

8. oktobra je Musk tvitnil "Dobrodošel nazaj na Twitterju, prijatelj!", ko je Ye na platformi prvič po dveh letih objavil čivk, potem ko je bil njegov račun na Instagramu omejen zaradi antisemitskih izjav. Twitter je pozneje zaklenil njegov račun in odstranil eno od njegovih objav.

Ye, ki ima več kot 30 milijonov sledilcev na Twitterju, je v zadnjih mesecih sprožil polemiko z izbruhi na družbenih omrežjih proti drugim zvezdnikom. Več podjetij in modnih znamk je nato prekinilo stike z njim zaradi spornih antisemitskih izjav, ki jih je izrekel v zadnjih tednih, in zaradi majice “Belopolta življenja štejejo", ki jo je nosil na pariškem tednu mode.

Sorodna novica Musk razpustil upravni odbor in postal izvršni direktor podjetja Twitter

Muskov prevzem Twitterja je med uporabniki tega priljubljenega družbenega mrežja sprožil burno razpravo, kako bo platforma videti pod Muskom, ki ne skriva, da ga moti zdajšnje poseganje v svobodo govora. Nekatere tako skrbi, da bodo dostop do Twitterja znova dobili zdaj onemogočeni uporabniki, ki so dobili prepoved uporabe zaradi širjenja sovražnega govora in/ali dezinformacij.

Musk je prejšnji teden dejal, da si ne želi, da bi platforma postala "soba za proizvajanje odmevov sovraštva in razdeljenosti". "Twitter seveda ne more postati neki peklenski prostor brezvladja, kjer lahko vsak zapiše kar koli brez posledic!" je tvitnil.

V petek pa je dejal, da bo Twitter oblikoval svet za moderiranje vsebin z "zelo različnimi pogledi".