Foto: Reuters
Foto: Reuters

Dokumenti, ki so bili v ponedeljek predloženi ameriški Komisiji za vrednostne papirje in borzo (SEC), razkrivajo, da je Musk postal edini direktor Twitterja, potem ko je prejšnji teden zaključil 44 milijard dolarjev vreden prevzem podjetja.

V dokumentih je navedeno, da je bil prevzem zaključen 27. oktobra, takrat pa je "Musk postal edini direktor družbe Twitter", medtem ko je bil razrešen celoten upravni odbor, edini član odbora je tako zdaj Musk. Pozneje je v tvitu sporočil, da je razpustitev odbora "samo začasna".

Sorodna novica Elon Musk namerava za modro kljukico na Twitterju zaračunavati

Že pred tem je Musk odpustil nekatere ključne zaposlene v podjetju, vključno z izvršnim direktorjem Paragom Agrawalom, prvim finančnikom podjetja Nedom Segalom in vodjo pravne službe Viajayo Gadde.

Med reformami, ki jih načrtuje Musk, so tudi spremembe pri preverjanju računov na Twitterju in zmanjšanje števila delovnih mest.

Po poročanju Washington Posta namerava multimilijarder v prvem krogu odpuščanj odpustiti približno 25 odstotkov od 7500 zaposlenih.

Pred tem je časopis poročal, da je Musk vlagateljem povedal, da namerava odpustiti kar 75 odstotkov zaposlenih, da bi tako odplačal dolg, ki je krepko narasel od začetka njegovega prevzema. Musk je pozneje te navedbe zanikal, češ da ne načrtuje tako drastičnih rezov.

Kot poroča BBC, je zaradi drame okoli Muskovega prevzema Twitterja morala v podjetju izredno nizka, ogromno število zaposlenih pa je dalo v zadnjih mesecih odpoved.