Joan Collins z 31 let mlajšim soprogom Percyjem Gibsonom. Foto: Reuters
Joan Collins z 31 let mlajšim soprogom Percyjem Gibsonom. Foto: Reuters

Collinsova je bila elegantna v dolgi zeleni večerni toaleti z bleščicami in z ujemajočim se smaragdnim nakitom in torbico, medtem ko je Gibson nosil črn smoking.

31 let mlajši v Peruju rojen hollywoodski producent, ki je med drugim produciral oddajo Kdo si želi biti milijonar, je igralkin peti soprog, poročila pa sta se leta 2002 v londonskem hotelu Claridge's.

Par se je nemudoma ujel, da se poročita, pa sta se odločila, potem ko je Gibson zaradi spremembe načrtov v zadnjem hipu komaj ušel smrti v terorističnih napadih 11. septembra na Svetovni trgovinski center.

"Percy poskrbi za vse. Skrbi za moje otroke, skrbi za najine finance. Je ljubezen mojega življenja. Krasen zakon imava, krasno zvezo," ni mogla prehvaliti igralska veteranka svojega soproga v pogovoru za revijo Saga.

"Najboljši ljubimec, kar sem jih imela"

Zvezdnica žajfnice Dinastija, ki je v svoji knjigi spominov Behind The Shoulder Pads (Za ramenskimi blazinicami) Gibsona označila za "najboljšega ljubimca", kar jih je kdaj imela, je dejala, da je bila njuna zveza sprva platonska.

"S Percyjem sva bila sprva samo zares dobra prijatelja. Tako, da sva imela to povezavo. Res sva poznala drug drugega. In ključne so ločene kopalnice! Zavedam se, da imava veliko srečo. Nimajo vsi česa takega," je dejala.

Predtem je bila poročena z irskim igralcem Maxwellom Reedom, angleškim igralcem Anthonyjem Newleyjem, ameriškim poslovnežem Ronom Kassom (vsi trije že pokojni) ter švedskim poppevcem in plejbojem Petrom Holmom. Z Newleyjem ima dva otroka, s Kassom pa enega.

V ponedeljek po oskarjih je par nato užival na romantičnem zmenku na večerji v znani restavraciji Craig's v zahodnem Hollywoodu.