Thomas Connelly, zobozdravnik Posta Malona, je na svojih družbenih omrežjih objavil fotografijo zvezdnika, v opisu pa zapisal, da je bilo kozmetično delo zob, narejeno po meri, končno zaključeno.

Malone, katerega pravo ime je Austin Richard Post, je tako za svoj nasmeh odštel kar 1,6 milijona ameriških dolarjev (1,3 milijona evrov) – poleg porcelanastih prevlek na drugih zobeh sta njegova podočnika postala v celoti diamantna, skupaj pa tehtata kar 12 karatov. Connelly je pri projektu sodeloval še s kozmetičnim zobozdravnikom Naokijem Hayashijem in Isaacom Bokhoorjem, ki pri Angel City Jewelers ustvarja nakit po meri.

Že pred leti je namreč ameriški raper iskal nekoga, ki bi popravil njegove zobe, opazil pa je delo, ki ga je Connelly opravil za druge zvezdnike. Predvsem ga je zanimalo, ali je mogoče, da bi bil zob v celoti diamanten. Connelly česa takega še nikoli ni delal, da pa je ugotovil, kako se stvari sploh lotiti, je potreboval kar leto in pol preizkušanja. Še dodatnih nekaj mesecev je bilo potrebnih za dejansko namestitev tega "umetniškega" dela.

"Težko je vrtati luknjice v diamante, ne da bi jih poškodoval," je povedal zobozdravnik, ki je za 12 karatov diamantnih podočnikov porabil kar 40 karatov diamantov. Ti so bili iz Belgije, brušeni v Izraelu. "Da lahko ustvariš diamant v obliki zoba, za 6 karatov podočnika potrebuješ 12 karatov surove kocke. Veliko materiala gre v nič," je še pojasnil in dodal, da bi iz diamanta, ki je bil namenjen izdelavi podočnikov, sicer lahko dobili 3 ali 4 druge diamante, poroča Rolling Stone.

So popolnoma diamantni zobje nov trend?

Zdaj naj bi 25-letnik po besedah Connellyja imel "dva funkcionalna, popolnoma diamantna zoba, ki razsvetlita sobo", njuna nega pa ne zahteva posebnega čiščenja – raper si bo še naprej lahko normalno umival zobe. Connelly sicer meni, da je Malone s svojo novo pridobitvijo začel nov trend. Veliko potencialnih strank je namreč nestrpno čakalo, da vidijo končni rezultat.

Lanskega avgusta si je sicer med enim izmed posegov pri zobozdravniku zvezdnik tudi tetoviral nogo. "Tako ali tako sem tam več ur sedel, ne da bi imel kar koli početi," je takrat povedal voditelju Jimmyju Kimmelu in poudaril, da je na tak način naenkrat opravil z 2 neprijetnima opravkoma.