Miley je kmalu po koncu snemanja Hannah Montana začela izražati svojo 'drugo' podobo. Foto: EPA
Miley je kmalu po koncu snemanja Hannah Montana začela izražati svojo 'drugo' podobo. Foto: EPA
Miley Cyrus
Precej pozornosti je požela, ko si je spremenila pričesko. Foto: EPA
Miley Cyrus
Miley in njena sestra Brandi na MTV-jevski rdeči preprogi. Foto: EPA
MIley nekoč in danes. Foto: EPA

Dnevi, ko je Miley v Disneyjevi televizijski uspešnici Hannah Montana pela "Z mano dobite najboljše od obeh svetov", pri čemer je mislila na svoj zvezdniški alterego in življenje običajne najstnice, so za igralko in pevko stvar pozabe.

Po končanem snemanju humoristične serije se je hči pevca countryja, ki je v začetku devetdesetih let prejšnjega stoletja zakrivil nalezljivo melodijo Achy Breaky Heart, Billyja Raya Cyrusa, znašla v podobnem matpoložaju kot številni zvezdniki prikovani na ameriški konglomerat Walt Disney Company, ki je ustvaril imena, kot so Hilary Duff, Selena Gomez, Demi Lovato in The Jonas Brothers (če omenimo le nekatere).

Miley je bila "tisto" dekle, ki si je po snemanju uspešne serije postrigla lase in paradirala z novim videzom - kot simbolom njenega novega poglavja, ki ga je obrnila v življenju. Posvetila se je glasbi in novim filmskim projektom. Vmes pa je postala redna "gostja" modnih revij. Za zadnjo številko britanske izdaje revije Elle je dejala, da je žalostno, kako ljudje ne morejo ločiti ideje lepote od seksa. "Zvezda je nekdo, ki ji ni treba odvreči svojih oblačil, da bi bila seksi, ker ima v sebi že po naravi tisti zvezdniški čar," je dejala pevka in igralka.

"Seks se prodaja, toda morate najti način, ki ni samo razkazovanje oprsja. Nočem biti poveličevan model. One samo hodijo po modni stezi in pozornost je usmerjena na njihova oblačila oz. v pomanjkanje teh," se je še dopolnila Miley.

Razvpitost, ki spremlja Miley
Zanimivo je, da te besede prihajajo prav iz njenih ust, saj številni še vedno niso pozabili njenih fotografij brez majice, ki jih je za revijo Vanity Fair posnela znamenita fotografinja Annie Leibovitz, ko je bila Miley stara le rosnih 15 let. "Sploh ne moreš gledati nekaj, kar je lepo, ne da bi takoj pomislil na seks. To je žalostno," se je branila glede njenih fotografij.

Ko se je fotografija leta 2008 pojavila z igralko, kjer je bil v ospredju fokusa njen gol hrbet, sprednji del pa je prekrivala rjuha, je sprožila vale neodobravanja med starši najstnikov, ki so Miley kovali med zvezde.
Gary Marsh, vodja Disney Channel Worldwide je takrat za revijo Portfolio povedal: "Miley Cyrus je trenutno pred pomembno odločitvijo v karieri, ki bo zelo vplivala na njen posel in v kateri se mora odločiti, ali bo za vedno obdržala obraz 'pridne punčke'. Starši so jo spremenili v boginjo! Če zdaj zapravi to zaupanje, ga ne bo dobila nazaj."

Zaradi internetnega razburjenja glede fotografije in velike medijske pozornosti se je Miley aprila 2008 javno opravičila. Podobno pa je storila tudi Leibovitzova. "Žal mi je, da ste si mojo upodobitev Miley razlagali napačno. Fotografija se mi je zdela preprosta, klasični portret, posnet z zelo malo ličili in sama menim, da je bil zelo lep."

Zasebnost je po novem samo njena
"Škandalčki" so se pri Miley samo nadaljevali: naj bo to v javnem ali zasebnem življenju. Vmes se je začela sestajati s soigralcem iz filma Poslednja pesem - Lianom Hemsworthom. Hollywood je dobil svoj sanjski najstniški par, ki pa - tako kot večina drugih - le ni bil oz. ni tako popoln. A kljub vzponom in padcem sta vsaj v začetku leta še sanjarila o poroki. "Skupaj imava hišo in pse. Prav je, da nosiva prstana in tako potrjujeva svojo zvestobo. Ampak najinega razmerja ne izpostavljava več toliko," je priznala v pogovoru za britansko izdajo revije Elle.

"Preveč sva bila prijazna s svetom in sva delila z njim preveč informacij - o mojem življenju, kužkih, hiši - ne zdi se mi prav, da imajo še vedno lahko ta privilegij," je bila odločna Miley, ki je dejala, da je v zadnjem obdobju postala precej bolj zadržana z objavami na spletnih družbenih omrežjih. Zdaj pravi, da je zasebnost le njena.