Sebastian Bear-McClard. Foto: AP
Sebastian Bear-McClard. Foto: AP

36-letni producent filmov, kot so Uncut Gems in Good Time, ki je leta 2014 z bratoma Joshem in Bennyjem Safdiejem soustanovil produkcijsko hišo Elara Pictures, naj bi zlorabil svoj položaj na snemanjih in avdicijah neodvisnih filmov, poroča Variety.

Neimenovana ženska je povedala, da je Bear-McClard stopil z njo v stik prek Instagrama leta 2016, ko je bila stara 17 let, če bi prišla na avdicijo za manjšo vlogo v filmu Good Time v režiji bratov Safdie, v katerem je glavno vlogo igral Robert Pattinson.

Kot poroča Variety, je ženska "prihajala iz revnega okolja v New Yorku", ko pa je prišla na snemanje, je presenečena ugotovila, da vloga od nje zahteva popolno goloto v družbi desetih moških soigralcev in članov snemalne ekipe. "Bila sem popolnoma osupla in prestrašena. Moja stiska se je samo še poglobila, ko mi je eden od igralcev zašepetal v uho, če 'ga lahko vtakne vame', ko se kamere vrtijo. Rekla sem, da ne."

Bear-McClard se je z Emily Ratajkowski poročil po zgolj dveh tednih. Foto: AP
Bear-McClard se je z Emily Ratajkowski poročil po zgolj dveh tednih. Foto: AP

Omenjeni prizor ni pristal v končni različici filma, se pa igralkino ime pojavi v zaključni špici. Dekle za svoje delo ni bilo plačano, Bear-McClard pa naj bi ji po koncu snemanja kupil zgolj zavojček cigaret.

Ločitev zaradi skokov čez plot

Variety navaja tudi pričanje nekega drugega dekleta, ki navaja, da je z Bear-McClardom začela spolno razmerje po snemanju, ko je bila stara 17 let. Njuno razmerje naj bi trajalo dobre dve leti. Bear-McClard se je z Emily Ratajkowski poročil leta 2018 po pičlih dveh tednih poznanstva. Leta 2021 se jima je rodil sin, julija lani pa sta se razšla. Razlog naj bi bili prav njegovi skoki čez plot.

Variety sicer navaja pričanja vrste žensk, ki slikajo Bear-McClarda kot spolnega predatorja, ki je prežal na mlade igralke. Neka tretja ženska, ki je bila takrat stara 18 let, pravi, da je Bear-McClard spoznala med snemanjem filma Uncut Gems, ko je bil že poročen z Ratajkowski.

Trdi, da ji je producent začel dvoriti na Instagramu in ji obljubljal pomoč pri igralski karieri. Ko sta se spoznala osebno, naj bi on brez njenega pristanka prodrl vanjo brez kondoma. Ob tem naj bi jo psoval kot "retardirano" in "židinjo", a da v šali.

Bear-McClard naj bi podobno prek Instagrama dvoril tudi 15-letnici, spolno pa naj bi nadlegoval tudi asistentko na snemanju Uncut Gems, kar naj bi bil eden od razlogov, da sta ga brata Safdie odpustila.