Ženin in nevesta sta usodni da dahnila v soju sveč ob sončnem zahodu. Foto: EPA/Cath Muscat
Ženin in nevesta sta usodni da dahnila v soju sveč ob sončnem zahodu. Foto: EPA/Cath Muscat
Nicole Kidman
Nicole je za poroko oblekla kreacijo modne hiše Balenciaga. Foto: EPA
Antonia Kidman
Nicolina sestra je bila ena od družic. Foto: Reuters
Bob Urban
Bob Urban je pospremil sina Keitha, ko je skočil v zakonski jarem. Foto: EPA
Pred cerkvijo so se zbrali številni ljudje. Foto: Reuters

Pred cerkvijo, v kateri sta se zvezdnika poročila, so se zbrale množice oboževalcev, radovednežev in novinarjev, ki so upali, da bodo vsaj za trenutek ugledali slavni par.

Med povabljenci tudi zvezde
Na poroko je bilo povabljenih približno 230 gostov, med njimi tudi Nicolini dolgoletni prijatelji Naomi Watts, Russell Crowe in Hugh Jackman. Čeprav na slavju ni manjkalo zvezd, pa sta tako Nicole kot Keith srečna predvsem zaradi tega, ker so ju na ta pomemben dan obkrožali sorodniki.

Nicole je na poroko prišla v spremstvu očeta, skupaj pa sta se pripeljala v limuzini kremne barve. Avto ju je do cerkve pripeljal iz družinske vile, sledili pa so jima številni novinarji in celo reporterski helikopterji.

Nevesta je imela na sebi belo poročno obleko modne hiše Balenciaga, ušesa pa si so krasili biserni uhani. Lase je imela spuščene, čeznje pa je padal pajčolan. Nicolina sestra, ki je bila tudi ena od družic, se je na poroko pripeljala v spremstvu hčerke Lucie in Nicoline posvojenke Isabelle.

Med gosti je pred cerkev prvi prispel Hugh Jackman, ki pa je skoraj zgrešil vhod na parkirišče. Sledila mu je Nicolina mama Janelle, ki se je pred vhodom ustavila in pozdravila novinarje.

Par se trudi, da bi zveza uspela
Zvezdnika je poročil oče Paul Coleman, ki je medijem povedal, da sta oba zelo predana zvezi. To je po njegovih besedah trenutno najpomembnejša stvar v njunem življenju in oba se trudita, da bi jima uspelo.

Duhovnik je še dodal, da je vesel, ker sta zvezdnika izbrala prav njihovo župnijo za poroko, saj je to dobra priložnost za njihovo skupnost.

Mesto je poroko dobro izkoristilo, saj številne kavarne ponujajo posebne "zajtrke Kidman", razpisali so se tudi tamkajšnji mediji, ki pa so o podrobnostih slavja lahko le ugibali. Nicole in Keith sta se poročila v cerkvi, zgrajeni po gotskem vzoru, v bližini znamenite plaže Manly, poroka pa je bila tradicionalna rimskokatoliška.

Obvezna predporočna pogodba
Par se je na poroko dobro pripravil, prav tako pa sta se pripravila tudi na morebitni razpad zakona. Tako naj bi podpisala predporočno pogodbo, po kateri Kidmanova lahko zapusti Urbana, ne da bi bil ta upravičen do njenega denarja, če bi se ta vdal pijači in mamilom. Pevec countryja je v preteklosti že imel težave z odvisnostjo od kokaina, vendar naj bi se zdaj otepal tako alkohola kot tudi prepovedanih substanc.

Sicer naj bi mu Nicole za vsako leto zakona po ločitvi izplačala 600.000 dolarjev. Po predporočni pogodbi bo imel par v primeru ločitve tudi skupno skrbništvo nad otroki, ki bi se jima morda rodili v zakonu.

Prvi zakon za pevca countryja
38-letni Keith in leto dni starejša Nicole sta zaroko potrdila maja letos. To bo za glasbenika prvi zakon, medtem ko bo igralka večno zvestobo obljubila že drugič. Prvič je bila poročena z igralskim kolegom Tomom Cruisom, s katerim je bila v zakonu deset let, posvojila pa sta tudi dva otroka, Connorja in Isabelle. Oba sta prišla zdaj v Avstralijo na mamino poroko.