V avstralskih medijih na veliko ugibajo, kakšna bo njena poročna obleka. Foto: EPA
V avstralskih medijih na veliko ugibajo, kakšna bo njena poročna obleka. Foto: EPA
Keith in Nicole
Bodoča zakonca sta srečna, da sta spet v Avstraliji. Foto: Reuters
Katoliška cerkev Mary MacKillop
Zvezdnika naj bi si večno zvestobo obljubila v tej cerkvi. Foto: EPA

"Srečna sva, da sva spet v Avstraliji. Prišla sva domov, da bi poroko praznovala skupaj z najinimi družinami in prijatelji," je prek predstavnikov za javnost sporočil srečni par. Z objavo zaroke sta potrdila ugibanja, ki so trajala mesece. Oba zvezdnika sta odraščala v Avstraliji.

Nicole: Poostreni varnostni ukrepi
Na neki avstralski tv-postaji so pokazali posnetek Kidmanove, ko je v ponedeljek v zgodnjih jutranjih urah zapuščala zasebno letalo, Urbana pa ni bilo na spregled. Tamkajšnji mediji so poročali, da se bosta Nicole in Keith poročila v katoliški cerkvi blizu doma njene družine v predmestju Sydneyja. V ponedeljek naj bi v Nicolino domovanje ob morju prispeli tudi njeni starši. Povedala sta samo, da sta srečna, da bosta videla svojo hčerko, o podrobnostih glede poroke pa nista želela govoriti.

Okrog domovanja avstralske zvezdnice so poostrili varnostne ukrepe, pri vhodu na posestvu so namestili kamero, na ulico pa varnostnike, kar naj bi preprečilo naval paparacev.

Kidmanova, ambasadorska dobre volje ZN, se je leta 2001 razšla s prejšnjim soprogom, zvezdnikom Tomom Cruisom. Z njim ima dva posvojena otroka. Med zakonom s Cruisom je Kidmanova postala scientologinja, zdaj pa se namerava poročiti v katoliški cerkvi in se ima spet za katoličanko.

Oba sta odraščala v Avstraliji
Urbana je rdečelasa Nicole spoznala januarja 2005 na podelitvi nagrad avstralske vlade avstralskim zvezdnikom v Los Angelesu. Kidmanova, ki je leta 2002 dobila oskarja za vlogo Virginie Woolf v filmu Ure do večnosti, se je ravno na današnji dan rodila na Havajih, odraščala pa je v Avstraliji.

Urban, pevec in kitarist, pa se je rodil na Novi Zelandiji in odraščal v Avstraliji. Leta 2006 je dobil grammyja za najboljšega moškega country pevca za pesem You'll Think Of Me.

Gostje na poroki naj bi bili tudi avstralski zvezdniki Naomi Watts, Russell Crowe, Hugh Jackman, režiser Baz Luhrmann in medijski mogotec Rupert Murdoch.