Pevka velja za eno izmed najbolj dobrodelnih med zvezdniki. Foto: Reuters
Pevka velja za eno izmed najbolj dobrodelnih med zvezdniki. Foto: Reuters

Ameriška zvezdnica, ki se je podpisala pod številne uspešnice, So What, Just Like A Pill, Try, What About Us predstavljajo zgolj peščico znanih skladb, je tvitnila, da je pred dvema tednoma opravila testiranje za novi koronavirus. S 3-letnim sinom sta kazala vse simptome virusa covid-19, zato sta se obrnila na družinskega zdravnika, ki je uredil testiranje. Za Pink je bil rezultat pozitiven. Po dveh tednih samoosamitve in ob upoštevanju navodil zdravstvenih delavcev so test ponovili, ta pa je pokazal, da si je zvezdnica popolnoma opomogla.

Pink je v tvitu izrazila svoje ogorčenje nad vlado, ki onemogoča, da bi testiranja postala širše dostopna, piše CNN. “Ta bolezen je resna in resnična. Virus ne izbira – prizadene mlade, starejše, zdrave, bolne, bogate in revne. Če želimo zaščititi svoje otroke, družine in celotno skupnost, moramo zagotoviti dostopna in brezplačna testiranja,” je zapisala.

Zahvalila se je vsem zdravstvenim delavcem in vsem po svetu, ki si močno prizadevajo za zaščito ljubljenih. Dodala je, da bo donirala dvema organizacijama, ki si prizadevata za omejitev pandemije, kliniki v Filadelfiji, na kateri je 18 let delala njena mati, in urgentnemu skladu covid-19 v Los Anglesu, vsaki po 500.000 ameriških dolarjev.