Foto: Reuters
Foto: Reuters

"Njeno kraljevo visočanstvo vojvodinja Cornwallska je bila pozitivna na testu za covid-19 in je v osamitvi," so skopo sporočili z njegovega sedeža Clarence House in dodali, da glede covida še "naprej sledijo smernicam vlade".

73-letni valižanski princ je bil namreč v četrtek – že drugič – pozitiven na testu za novi koronavirus, zaradi česar se je osamil, njegova žena Camilla pa je sama opravila za tisti dan napovedane dolžnosti, po predhodno opravljenem testu, ki je bil negativen, kar sicer omogočajo trenutno veljavni ukrepi na Otoku.

Kakšno je njegovo zdravstveno stanje, v palači niso navedli, prav tako niso sporočili nobenih podrobnosti glede Camille. Charles je covid enkrat že prebolel, leto dni starejša Camilla pa ne. Oba sta sicer tudi polno cepljena, vključno s poživitvenim odmerkom, pravijo njuni predstavniki.

Britance sicer skrbi predvsem za 95-letno kraljco Elizabeto II., saj sta bila tako Charles kot Camilla v dneh pred Charlesovim pozitivnim testom z njo v tesnem stiku. Iz Buckighamske palače so le sporočili, da "zdravstveno stanje kraljice skrbno spremljajo" in da za zdaj še nima nobenih simptomov covida, niso pa odgovorili na novinarska vprašanja, ali je kraljica prav tako pozitivna oz. ali je opravila test (in kdaj).