Kot je znano, so Matthewa Perryja 28. oktobra našli mrtvega na njegovem domu in ga nekaj dni pozneje pokopali na t. i. losangeleškem pokopališču zvezdnikov. Njegovi soigralci iz serije Prijatelji, ki so bili prijatelji tudi zasebno, so se mu poklonili že pred dvema tednoma v skupni izjavi za javnost, zdaj pa sta mu ločeno besede slovesa namenila še soigralca, s katerima si je bil najbližje.

Matt LeBlanc, ki je v nanizanki igral Joeyja Tribbianija, Chandlerjevega sostanovalca in najboljšega prijatelja, je na družbenem omrežju Instagram objavil nekaj posnetkov zaslona iz serije, na katerih sta s Perryjem, pa tudi fotografijo vseh Prijateljev v objemu, objavi pa pripisal: "Čas, ki sva ga preživljala skupaj, je bil resnično eno najlepših obdobij v mojem življenju. V čast mi je bilo, da sem lahko delil oder s tabo in bil tvoj prijatelj. Vsakič, ko se bom spomnil nate, se bom nasmehnil in nikoli te ne bom pozabil. Nikoli. Razširi krila in poleti, brat, končno si svoboden."

Le nekaj ur pozneje je svoj poklon umrlemu prijatelju objavila še Courtney Cox, ki je v zadnjih sezonah serije igrala njegovo dekle oz. ženo. Z javnostjo je delila izrezek iz serije – prizor, ko Chandler in Monica med izletom v London (na Rossovo poroko z Emily) končata v postelji, in neposrečeni posnetek istega prizora – ob tem pa priznala, da se je skozi leta nabralo na tisoče posebnih trenutkov, ki bi jih lahko delila z javnostjo, a je ravno ta eden njenih najljubših, saj je igralec snemanje popestril s šalo: "Preden smo začeli snemati, mi je zašepetal nekaj smešnega. Pogosto je počel takšne stvari. Bil je poln humorja in prijazen."

Razkrila je še, da bi po prvotni zamisli scenaristov Chandler in Monica morala imeti zgolj avanturo za eno noč: "A zaradi odziva gledalcev je to postal začetek njune ljubezenske zgodbe."

Kot omenjeno, se je celotna osrednja igralska zasedba Prijateljev na Perryjevo smrt odzvala že konec oktobra v skupni izjavi za javnost. Takrat so Perryjevo smrt opisali kot "nedoumljivo izgubo", ob tem pa poudarili, da bodo vedno cenili njegovo radost, svetlobo, ki jo je nosil v sebi, in neverjetnost inteligenco. Poudarili so še, da ni bil zgolj človek, ki je vedno skrbel za smeh, ampak je bil tudi dobrosrčen in prijeten, "z nesebičnim srcem".

54-letnega igralca so našli utopljenega v masažnem bazenu v njegovi hiši. Kaj je bil vzrok smrti, pristojni še ugotavljajo, saj obdukcija ni pokazala jasnega vzroka. Zvezdnik se je dolgo boril z zasvojenostjo z alkoholom in mamili, a je bil v zadnjem obdobju trezen. Tudi na dan smrti v hiši niso našli nobenih znakov, da bi znova užival kakšne substance. Več naj bi bilo znanega v nekaj tednih, ko bo opravljeno toksikološko poročilo.

V njegovem imenu je bila medtem že ustanovljena posebna fundacija za pomoč vsem, ki se borijo s klakršno koli zasvojenostjo.