25-letna igralka je z dvajsetimi leti postala druga najmlajša igralka, ki je bila kdajkoli nominirana za oskarja v kategoriji za najboljšo igralko. Foto: Reuters
25-letna igralka je z dvajsetimi leti postala druga najmlajša igralka, ki je bila kdajkoli nominirana za oskarja v kategoriji za najboljšo igralko. Foto: Reuters
Jennifer Lawrence
Jennifer Lawrence se skupaj z Jamesom McAvoyem mudi na promocijski turneji novega dela franšize X-Men. Foto: Reuters

Z oskarjem nagrajena igralka je znana, da med promocijami svojih filmov (in teh ni bilo malo v zadnjih letih) izreče pravzaprav vse, kar ji pade na misel. Toda po navadi to počne na igriv, zabaven in šarmanten način, ki pa se včasih tudi izjalovi.

Igralka, ki se jo je prijel vzdevek J. Law, je trenutno na promocijski turneji novega dela franšize X-Men: Apokalipsa, kjer se je znova vživela v lik Mystique. V pogovorni oddaji The Tonight Show with Jimmy Fallon se je spominjala trenutka, ko je pred množico novinarjev izrekla neprimerno šalo, zaradi katere je tudi plačala ceno.

Med promoviranjem filma The Burning Plain leta 2008, kjer je zaigrala ob boku Kim Basinger, se je na tiskovni konferenci "pošalila" na račun soigralke, ki je bila odsotna. "Samo nagnila sem se k mikrofonu in dejala: 'Ali niste slišali? Kim je umrla.' Vrgli so me z odra in me odvlekli na tečaj primernega vedenja v medijih. Kar je bilo malce smešno, ker sem bila kot Eliza Doolittle v My Fair Lady," se je spominjala igralka. Tečaja se na koncu ni udeležila.

Igralkin smisel za črn humor jo pogosto spravi v težave. Nazadnje je bila deležna kritik zaradi predstavljanja franšize X-Men. "Publicist mi je rekel pred tednom dni, naj neham govoriti ljudem, da jim ni treba gledati X-Mena. Sama jim vedno odgovorim, da ne vem, ali naj gledajo film. Odločitev je njihova. Naj ne čutijo pritiska," je še dejala Lawrenceova.

Igralkino vedenje, s katerim želi poudarjati, da ni prav nič drugačna od običajnega Američana, je pogosto tudi vprašljivo, saj ni mogoče določiti, koliko se pretvarja. Toda njen menedžment in različne studijske hiše so spoznale, da je "resnična oseba" dobra stvar, in opustile idejo o prevzgoji. Kot ugotavljajo na spletnem portalu CinemaBlend, bi se ji lahko takšno vedenje maščevalo. Ves čas uživa status ljubljenke medijev, toda nepredvidljiva množica sedme sile se ji lahko hitro maščuje.