Amber je med pričanjem večkrat zajokala. Foto: Reuters
Amber je med pričanjem večkrat zajokala. Foto: Reuters

Razvpito sojenje med nekdanjima zakoncema, ki ga je mogoče ves čas v živo spremljati prek spleta, je dobilo novo poglavje, saj je prvič pričala Amber. Dejala je, da je bilo razmerje z nekdanjim možem "čarobno", dokler ni postal nasilen.

Prvič jo je udaril, ko ga je vprašala, kaj piše na eni izmed njegovih zbledelih tetovaž. Ko ji je odgovoril, da piše "wino", se je zasmejala, ker je mislila, da se šali. Nato jo je udaril. "Bila sem popolnoma zgrožena, samo strmela sem vanj," je dejala. Nato jo je udaril še dvakrat in ji zabrusil: "Se ti zdi to smešno, pras***?"

Mimogrede, na tetovaži je prvotno pisalo Winona – to je bila nekdanja Deppova ljubezen, igralka Winono Ryder, a je igralec nato spremenil napis.

Depp med poslušanjem pričanja nekdanje žene. Foto: Reuters
Depp med poslušanjem pričanja nekdanje žene. Foto: Reuters

58-letni Depp je pred tem pričal, da nikoli ni udaril Amber, prav nasprotno, da ga je telesno zlorabljala ona. O nasilnem sporu glede tetovaže pa trdi, "da se nikoli ni zgodil". Igralka pa je zanikala Deppove besede, da mu je v navalu jeze poškodovala prst.

Tožba in nasprotna tožba

Amber je večinoma govorila mirno, večkrat pa je padla v jok. Dejala je, da je v razmerju ostala, ker je želela verjeti njegovim opravičilom in obljubam, da je nikoli več ne bo udaril. A po njenih besedah jo je Depp fizično napadel večkrat, večinoma takrat, ko je bil pijan ali pod vplivom mamil. Neko noč je v navalu ljubosumja z nje strgal obleko in v njenih intimnih predelih iskal kokain.

Depp, zvezdnik franšize Pirati s Karibov in drugih filmov, toži 36-letno nekdanjo ženo za 50 milijonov dolarjev zaradi obrekovanja, ker je trdila, da je bila žrtev družinskega nasilja. Amber je nato sprožila nasprotno tožbo, s katero od igralca zahteva 100 milijonov dolarjev, ker jo je užalil z besedami, da je lažnivka.

Sojenje naj bi potekalo do konca maja.

Medijsko zelo odmevno sojenje: Depp toži Heard