"Želela sva vam predstaviti Augusta Philipa Hawka Brooksbanka," je zapisala 30-letnica v svoji objavi na družbenih omrežjih in tako končno razkrila ime sina, ki se je rodil 9. februarja v bolnišnici Portland, kjer se je pred skoraj 31 leti rodila tudi sama. Njen profil je zdaj dopolnjen s tremi novimi fotografijami nje, njenega moža Jacka Brooksbanka in ploda njune ljubezni. "Hvala vam za toliko čudovitih sporočil," se je še zahvalila in v navdušenju, da fotografije lahko deli s svojimi sledilci, dodala, da besede ne morejo opisati, kako polni sta njuni srci ljubezni do sinčka.

Novopečena mamica je tudi obrazložila, da se je par, ki se je poročil pred dobrima dvema letoma, pri izbiranju sinovega drugega imena odločil, da bo počastil princa Philipa, dedka princese Eugenie. "Ime je dobil po svojem pradedku in obeh njegovih praprapraprapradedkih," je pojasnila. 99-letnika so sicer nedavno na priporočilo njegovega osebnega zdravnika iz previdnosti sprejeli v Bolnišnico kralja Edvarda VII. v Londonu, potem ko se ni dobro počutil. Vojvoda Edinburški pa naj bi se zdaj vseeno dobro držal, poroča People.

August Philip Hawke Brooksbank je prvi vnuk princa Andrewa in Sarah Yorške, števec pravnukinj in pravnukov kraljice Elizabete pa se je tako ustavil pri številki 9, a se bo kmalu še povečal: svojega tretjega otroka namreč pričakuje tudi njena najstarejša vnukinja, Zara Tindall.

Po neuradnih informacijah britanskih medijev sicer Eugenie in Jack zadnje mesece živita na posestvu njenih staršev, Royal Lodge, kamor sta se preselila po le šestih tednih v Frogmore Cottageu, prebivališču blizu gradu Windsor, kjer zaprtje preživljata kraljica Elizabeta in njen mož, ter nekdanjem domovanju Eugeniejinega bratranca princa Harryja in njegove žene Meghan, ki sta se lani, preselila v ZDA.