Princesa Eugenie in Jack Brooksbank sta se poročila leta 2018. Foto: Reuters
Princesa Eugenie in Jack Brooksbank sta se poročila leta 2018. Foto: Reuters

Preden sta se aprila leta 2019, mesec pred rojstvom sinčka Archieja, Susseška lahko vselila v nov dom, so ga temeljito in obsežno obnovili. Glavna obnova je trajala 6 mesecev, veliko truda pa je bilo potrebnega, da so 5 posesti spremenili v eno domovanje.

Princesa Eugenie je Harryjeva sestrična. Foto: EPA
Princesa Eugenie je Harryjeva sestrična. Foto: EPA

Renovacija je davkoplačevalce stala približno 2,7 milijona evrov. Ta javni dolg pa sta, potem ko sta se odpovedala kraljevim nazivom, Harry in Meghan že odplačala. To je bilo mogoče predvsem zaradi dobičkonosnega posla z Netflixom, ki naj bi bil vreden več kot 112 milijonov evrov (100 milijonov funtov).

Harry in Meghan sta pred kratkim s princeso Eugenie sklenila zasebni dogovor. Tako sta ji predala ključe doma s kar 5 spalnicami, za katerega sta do zdaj plačevala približno 20.000 evrov mesečne najemnine, če bi se slučajno vrnila v Združeno kraljestvo. Najmlajša hči princa Andrewa si bo hišo, ki je od odhoda Susseških čez lužo samevala, delila s svojim možem Jackom Brooksbankom. Par se je poročil leta 2018, konec tega leta pa pričakujeta prvega otroka. Posestvo naj bi sicer še vedno ostalo v lasti Susseških, njuno lastnino pa so že prenesli v kalifornijsko domovanje. Trenutno živita v 12-milijonski vili v Montecitu, ki se ponaša s kar 9 spalnicami in 16 kopalnicami, poroča The Sun.

Družina je novo življenje začela v Ameriki. Foto: EPA
Družina je novo življenje začela v Ameriki. Foto: EPA

Posest leži blizu gradu Windsor

Posest, na kateri stoji tudi Frogmore Cottage, ki se sicer lahko ponaša s kar 13 hektari zasebnih vrtov znotraj kraljevega Home Parka, je sicer v neposredni bližini gradu Windsor, kjer pa trenutno zaprtje zaradi pandemije novega koronavirusa s svojim soprogom preživlja kraljica Elizabeta II. Na tem območju, v St. George's Chapel, sta se leta 2018 poročila tudi Harry in Meghan, sprejem pa je bil na posestvu njunega takrat bodočega domovanja.

Odkar sta se odpovedala kraljevskim dolžnostim, je vojvodinja že začela svoje življenje v komercialnem svetu. V Disneyjevem filmu o družini slonov in njihovem popotovanju čez Afriko je brala spremno besedilo, par pa je ustanovil tudi dobrodelno orgnaizacijo Archewell, ki je nadomestila Sussex Royal Foundation.