Dobičkonosne pogodbe so sledile odpovedi kraljevim dolžnostim. Foto: EPA
Dobičkonosne pogodbe so sledile odpovedi kraljevim dolžnostim. Foto: EPA

Potem ko sta decembra 2020 Meghan in Harry, ki svoja otroka vzgajata v Kaliforniji, napovedala, da sta pogodbo poleg z Netflixom podpisala tudi s Spotifyem, je po praznični epizodi od njiju zavela tišina. Letošnje poletje pa se bo projekt ponovno obudil, a se ga bo lotila predvsem vojvodinja Suseška.

Sorodna novica Po Netflixu Harry in Meghan podpisala še pogodbo s Spotifyem

Prvi "pravi plod sodelovanja" se bo namreč osredotočil na stereotipe, ki se na primer nanašajo na žensko moč ali inteligenco, in žaljivke, ki označujejo ženske – od kod izvirajo, zakaj se predvsem v medijih in popularni kulturi vedno znova pojavljajo, kako to vpliva na odraščanje deklet in kako definirajo življenja žensk. "To je Archetypes – podkast, v katerem analiziramo, raziskujemo in izpodbijamo oznake, ki poskušajo onemogočati ženske," je v napovedniku za serijo dejala 40-letnica, poroča AP.

Podroben seznam gostov sicer še ni bil naznanjen, serija pa bo vključevala necenzurirane pogovore tako z drugimi ženskami kot tudi zgodovinarji in strokovnjaki, zato da bi osvetlila razumevanje, kako je svet do te točke sploh prišel.

Zakonca imata v okviru svojega produkcijskega podjetja Archewell Audio s Spotifyem sicer večletno pogodbo za ustvarjanje podkastov. Leta 2020 sta pojasnila, da jima je pri njih všeč to, da vse opomnijo, naj si vzamejo trenutek, zares poslušajo in se brez motenj povežejo med seboj. Bistvo celotnega projekta naj bi bilo "v zabavanju ljudi pa tudi v poudarjanju različnih mnenj in pogledov, ki jih morda še niste slišali, da bi nazadnje našli skupni jezik".