Foto: EPA
Foto: EPA

To bo zgodba o božičnem upanju in sočustvovanju ob prehodu iz starega leta v novo, so sporočili iz švedskega tehnološkega velikana.

Vsote, ki jo bo dobil slavni par, ki je letos podpisal tudi pogodobo z Netflixom, ne razkrivajo, prejela pa naj bi jo njuna dobrodelna organizacija.

V napovedniku za prvo epizdo je Meghan dejala: "Govorila sva z nekaj čudovitimi ljudmi in razkrila bova njihove spomine, ki so res zaznamovali to iztekajoče se leto, ki je bilo, kot vemo, težko za vse."

Glede same oddaje pa je Harry pojasnil, da je bistvo projekta "v zabavanju ljudi pa tudi izpostavljanju različnih mnenj in pogledov, ki jih morda še niste slišali, da bi nazadnje našli skupni jezik".

Njun program bo na Spotifyu, ki ponuja tudi podkast nekdanje prve dame ZDA Michelle Obama, dostopen brezplačno.

Dejavna na medijskem področju

Meghan in Harry sta ustanovila produkcijsko družbo Archwell Audio in konec poletja podpisala tudi mastno, 112-milijonov britanskih funtov vredno pogodbo z velikanom pretočnih vsebin Netflixom. Omenjena medijska platforma je paru plačala za snemanje dokumentarnih filmov, dokumentarnih serij, celovečernih filmov in otroške oddaje.

Sorodna novica "Kraljevi dvori so romantična navlaka, ki pa nikomur ne škodi"

V uradni izjavi sta povedala: "Naš poudarek bo na ustvarjanju vsebin, ki informirajo, a hkrati dajejo upanje. Kot novopečenima staršema nama je pomembno tudi ustvarjanje navdihujočega družinskega programa."

Govorice, da se Harry in Meghan želita uveljaviti tudi v Hollywoodu, so se pojavile že januarja, takoj zatem, ko sta svet šokirala s tem, da se umikata od kraljevih dolžnosti v Veliki Britaniji in se selita čez lužo.

Meghanina prva služba, odkar se je vrnila v svojo rodno deželo, je bilo branje spremnega besedila v Disneyjevi dokumentarni seriji Sloni (Elephants), ki govori o organizaciji Elephants Without Borders, ki varuje slone v Bocvani.

Še pred njunim izstopom iz ožje kraljeve družine je Harry leta 2019 oznanil sodelovanje z ameriško kraljico pogovornih oddaj Oprah Winfrey pri dokumentarni seriji o duševnem zdravju. Princ se bo pojavil tudi v Netflixovem dokumentarcu Rising Phoenix, ki govori o paraolimpijskih igrah.