Privolil je v uporabo imena Ring O. Foto: EPA
Privolil je v uporabo imena Ring O. Foto: EPA

Bobnar skupine The Beatles se je marca leta 2019 ameriškim oblastem pritožil nad znamko z imenom Ring O. Gre za spolno igračko, britanski glasbenik pa je bil mnenja, da ime preveč spominja na njegovo, odvetniki so trdili, da ima znamka enako podobo in izgovarjavo kot njegovo ime, ki je že registrirano. Prav tako naj bi bil njegov ugled, če bi Ring O postal registrirana znamka v Združenih državah Amerike, uničen, saj bi ljudje mislili, da se je sam podal na področje spolnih pripomočkov.

Pravni spor se je zdaj umiril – med Starrom in proizvajalcema Pacific Coast Holdings ter Momentum Management, ki spolni pripomoček izdelujeta, je bil sklenjen dogovor, tako pa bo roker, čigar pravo ime je sicer Richard Starkey, tožbo umaknil, poroča Sky News.

Njegovemu imenu se ne sme škodovati

Proizvajalca sta privolila v to, da se bosta izogibala dejavnostim, ki bi lahko privedle do zmede, pomote. Tako sta obljubila, da pri svojem poslu ne bosta vključevala besed in podob ter uporabljala omemb in namigovanj, ki bi jih lahko potrošniki povezali z izdelki Ringa Starra ali pa skupine The Beatles. Prav tako sta se izdelovalca zavezala, da ne bosta škodila imenu ali podobi zvezdnika, ga sramotila, očrnila ali omalovaževala.

Sporazum ni bil enostranski. V zameno je 80-letnik privolil v uporabo imena Ring O, vendar le v povezavi s spolnimi pripomočki za odrasle in razpršili, ki blažijo občutljivost, besedi Ring in O pa morata biti vedno ločeni. Strinjal se je tudi s tem, da svojega imena oziroma blagovne znamke Ringo ali Ringo Starr nikoli ne bo registriral v povezavi s tovrstnimi pripravami.