Robert De Niro in Grace Hightower sta se spoznala v londonski restavraciji Mr. Chow, kjer je ona delala kot hostesa. Foto: Reuters
Robert De Niro in Grace Hightower sta se spoznala v londonski restavraciji Mr. Chow, kjer je ona delala kot hostesa. Foto: Reuters

Hightowerjeva, nekdanja stevardesa in hostesa, preizkusila pa se je tudi kot igralka, je zadnja leta predana dobrodelnosti. Z De Nirom sta se poročila leta 1997, to je bil njegov drugi zakon (prvič je bil poročen z igralko Diahnne Abbott, s katero imata sina Raphaela, De Niro pa je posvojil tudi hčer Abbottove iz prejšnjega zakona, Dreno; De Niro ima še 23-letna dvojčka Juliana in Aarona iz razmerja s Toukie Smith).

Leta 1998 je Grace, takrat stara 42 let, rodila njunega prvega otroka, že naslednje leto pa je De Niro vložil zahtevek za ločitev in ženo leta 2001 tožil za skrbništvo nad sinom. A nekako jima je uspelo zgladiti nesporazume, leta 2004 sta zamisel o ločitvi opustila in obnovila poročne zaobljube. Leta 2011 sta s pomočjo nadomestne materje dobila še drugega otroka.

Zdaj se spet ločujeta. "Včasih se stvari ne izidejo tako, kot bi upali ali si želeli," je za revijo People povedal vir blizu družine.

Robert De Niro, eden najuglednejših ameriških igralcev in dobitnik dveh oskarjev, se skozi vso svojo kariero trudi družinsko življenje in zasebnost obdržati na varni razdalji od medijskih žarometov, ni pa ga strah javno spregovoriti o politiki: prejšnji mesec se je zaradi glasnega kritiziranja zdajšnjega predsednika Trumpa znašel med žrtvami anonimnih pošiljateljev pisemskih bomb.